Uutiset

Perttusella taas huima viikko - Cacshot hakee revanssia illalla Vermosta

Anu Leppänen
Tapio Perttunen, 62, ohjastaa kuin elämänsä keväässä.

Tapio Perttunen ohjastaa hurjaa tahtia menestystä sisään, ja tämäkin viikko on orimattilalaiselle huippujännä. Illalla Cacshot hakee revanssia Derbyn epäonnelleen.

Viikolla on monta huippukohtaa viikonlopun kylmveristen PM:ineen ja torstain Villinmiehen Tammakisan karsintoineen, mutta aloitetaan Vermosta.

"Cacshotilla (T64-4) oli epäonnea Derbyssä, ja se olisi voinut olla aika korkeallakin ilman häiriötä", Perttunen laskeskelee.

"Ei se silti mitenkään automaattisesti pärjää illan tehtävässään. Ori on vahva ja kunnossa, mutta juoksun pitää silti onnistua. Se ei ole nopea voltista, joten juoksuradalta täytyy vain yrittää päästä johonkin järkevään paikkaan. Samoilla varusteilla eli varmaankin ilman etukenkiä jatketaan."

Menestystä voi tulla muillakin ajokeilla.

"Uljas Suomalainen (T64-1) voi pärjätä, vaikka huono paikka kyllä varmasti hidastaa. Muillakin voi pärjätä, mutta ne eivät ole omia valmennettaviani."

Torstaina on kova päivä Lappeenrannassa, kun Perttunen ohjastaa viittä hevosta - neljää omaa valmennettavaansa - suomenhevosten ja lämminveristen Villinmiehen Tammakisan karsinnoissa.

"Bosses Ladylta (T65-4) odotetaan tietysti eniten, vaikka silläkin on huono paikka ja vaikka se ei ollut oma itsensä Derbyn finaalissa. Se puhalsi kovasti startin jälkeen. Mitään ei kuitenkaan löytynyt tutkimuksissa, ja se meni huonon päivän tai sopimattoman balanssin piikkiin tällä tietoa. Olen oppinut luottamaan tammaan ja luotan nytkin, kaikesta huolimatta."

"Mas Chili (T65-3) on myös iso sauma hyvässä vireessään ja nappipaikalta. Eikä Justine Casekaan (T65-2) ole ulkona, vaikka takarivistä starttaa - ei liioin Kivarin Raindance (T65-5). Hyvät hevoset minulla tallistani siihen lämpöisten kisaan on."

Viikonloppuna Turussa odottaa tosi monta saumaa menestyäkin, mm. iso suosikki Sähköäijä T75:ssä.

"Ehkä jännin on kuitenkin Jan-Olov Perssonin valmentama Smedheim Solan (T75-5) kylmäveri-PM:ssä. Se oli tosi hyvä kesällä Härmässä, kun ohjastin sitä, ja hyvä se on ollut sen jälkeenkin."

Pääset tästä linkistä illan Vermon lähtölistoihin, ja muihinkin raveihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

ME-tamma Gloria Web siirtyy Perttuselle

Breeders Course hakee jalansijaa Suomesta - oma karsinta mahdollinen

Antti Teivainen paranee vauhdilla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video