Uutiset

Sobel Conway Yonkersin MM-lähtöön - "Kova juttu kaikille"

Kuva: Ville Toivonen
Kovat kaulaan ja menoksi! Kari Lähdekorpea ja Sobel Conwayta odottaa kovan luokan kansainvälinen edustustehtävä.

Sobel Conwayn syksyn kilpailuohjelma meni uusiksi sen saatua kutsun 12. lokakuuta ravattavaan MM-lähtöön.

Kari Lähdekorpi pääsi kokemaan saman reissun osaomistajan roolissa jo viime vuonna Pastore Bobin kanssa, eikä kaikki mennyt vähimmässäkään määrin kuin Strömsössä.

"Pastori ei ollut oikeastaan ikinä laukannut, mutta nyt kun mentiin 800 metrin radalla kovaa ensimmäiseen kurviin, laukka tuli", Lähdekorpi muistelee.

"Ja vaikka kaiken piti olla maksettua, reissusta tuli maksettavaksi vielä kymppitonnin kulut. Kaikki on siellä hirveän kallista."

Vuodessa vastoinkäymiset kuitenkin unohtuivat, ja kun kutsu Sobel Conwaylle tuli, se päätettiin hyväksyä melko nopeasti.

"Pastore Bobin kanssa ei olisi lähdetty toista kertaa missään nimessä, mulla tuli sen kanssa tämä reissu koettua ja nähtävyydet nähtyä. Mutta kun Arvon (toinen osaomistaja Ylitalo), Harrin (valmentaja Koivunen) ja Ollin (ohjastaja Koivunen) kanssa puhuttiin, niin onhan se kova juttu kaikille. Ehkä kerran elämässä -juttu."

Ruotsin mestaruus jää väliin

Reissu rapakon taakse pistää Sobel Conwayn syksyn kilpailuohjelman uusiksi.

"Samana päivänä oli suunniteltu ajaa Ruotsin mestaruudesta Åbyssä, ja jotain lähtöjä jää varmasti ajamatta ennen ja jälkeenkin. Taloudellisesti tässä ei ole varmaan sillä lailla mitään järkeä, mutta elämysurheiluahan tämä on."

"Jos et omistajana halua tällaista kokea, niin miksi ylipäänsä omistaa hevosia?" Kari kysyy.

Lähdekorven hevoset ovat menestyneet viime aikoina hyvin. Tuorein voitto tuli keskiviikkona Jägersron 1140 metrin speedracesta Target Kronoksella, jota ajoi ja valmentaa Karin tytär Hanna Lähdekorpi.

"Hannalla on 8 nyt karsinaa ja mulla 3-4 hevosta hänellä. Stefan Persson aloitti Hannalla syyskuun alussa", Kari mainitsee.

Toiselle osaomistajalle Arvo Ylitalolle Amerikan-reissu on hevosenomistajan roolissa ensimmäinen. Kuva: Ravinetin arkisto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kari Lähdekorpi saneeraa hevosenomistamistaan: aikarajana toukokuun loppu

Lähdekorvella ja Iivo Niskasella synkkä viikko hevosenomistajina

Trot Kronos vaihtoi tallia – ”Ei oikein tiedetä, mitä sen kanssa tehtäisiin”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video