Uutiset

Hippos muuttaa keväällä - ei sittenkään Vermoon

Kuva: Anu Leppänen
Suomen Hippos muuttaa "Hippostalosta" Leppävaarasta pois keväällä, muttei ainakaan heti Vermoon, kuten on pohdittu. Kuva on Suomen Hippoksen varsinaisesta kokouksesta Vermon ravintolakatsomosta.

Suomen Hippoksen tilojen myynti Espoon Leppävaarassa on edennyt loppusuoralle. Muutto uuteen paikkaan, joka ei ole Vermon ravirata, on hyvin todennäköisesti edessä keväällä.

Suomen Hippoksen toimitilojen myynnistä on esiintynyt uutisia ja vielä enemmän huhuja jo vuosia. Nyt myynti ja toimitilojen vaihto lienee todellakin edessä, mutta uuteen lokaatioon liittyy draamaa. Se ei ainakaan aluksi ole Vermon ravirata, kuten uumoiltiin, ja jatkokin on vielä auki.

Kaupan toteutuminen vaatii vielä kaavamuutoksen läpiviennin. Hippostalo täytyy hyväksyttää asuinrakennukseksi Espoon kaupunginhallituksessa 30. syyskuuta. Sen jälkeen on vielä puolentoistaviikon kommentointiaika päätöksestä. Hippoksen muutto uusiin tiloihin on sovittu viimeistään viiden kuukauden päähän kaavan hyväksymisestä, eli todennäköisesti ensi keväälle.

"Kauppa on lähellä toteutua", vahvistaa Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen.

"Kaikki osapuolet ovat periaatteessa hyväksyneet jo asiat yksityiskohtia myöten. Riski sille, että kommentointiaika poikisi soraääniä ei liene kovin suuri, sillä edellisellä kierroksella kaavamuutosta ei kahden viikon aikana kommentoitu sanallakaan. Myös muutto seuraaviin tiloihin on jo periaatteessa sovittu."

Hippoksen muutosta Vermoon on puhuttu paljon, mutta onko kevään uusi osoite ravirata?

"Se on nykyisestä sijainnista Vermoon päin, mutta ei Vermossa. Tarkemmin en voi vielä sanoa, kun sopimus ei ole ihan lukossa kuitenkaan. Suunnitelma Vermoon muuttamisestakin on edelleen hengissä, mutta siellä ei ole valmiita tiloja, ja toisaalta Hipposta mietityttää Vermon maa-alueen vuokrasopimus. Sitä on toistakymmentä vuotta jäljellä, mutta Hippoksen kannalta sekin on lyhyt aika. Uusien toimitilojen remontointi Vermoon olisi iso investointi - varsinkin jos sieltä pitäisi muutaman vuoden päästä lähteä uudelleen tien päälle.

Voiko ravirata joutua lähtemään tontiltaan?

"Ei toivottavasti, mutta kaikkihan on mahdollista. Vermo työstää vuokrasopimusasiaa. Se on varmasti heidän prioriteettilistallaan korkealla. Tavoitteena on, että Vermossa oltaisiin saman ison katon alla raviradan katsomorakennuksessa, ja että Vermon alueen hevosalan toimijoiden keskittymä olisi muutenkin niin merkittävä, että jatkoa saataisiin paljon pitemmälle aikavälille. Hippoksen siirto Vermoon ja muutenkin Vermo Areenan toiminnan vilkastuminen olisi varmasti kaikkien etu hevosalalla."

Vesa Mäkinen. Kuva: Ville Toivonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hippoksen valtuuskunnan ylimääräinen kokous lyötiin lukkoon

One Point vapautettiin, ponivalmentajalle vuoden kielto

Hippoksen valtuuskunta sittenkin ylimääräiseen kokoukseen – ”Eiköhän se näin mene”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video