Juiseri nappasi Köppisen päänahan - "Tämä on kuin unta" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Juiseri nappasi Köppisen päänahan - "Tämä on kuin unta"

Kuva: Anu Leppänen
Juiseri ei päästänyt Köppistä ohitseen Pilvenmäki Maratonilla.

FORSSA. Neljän kilometrin voimainkoitos oli kahden voimanpesän kamppailu, jossa Köppinen joutui tyytymään kakkossijaan Juiseria vastaan.

Perinteinen Pilvenmäki Maraton oli tänä vuonna yhdeksän hevosen koitos ja osallistumisintoon taisi vaikuttaa se, että kaksinkertaisen ravikuninkaan Köppisen tiedettiin tulevan mukaan. Köppinen oli jälleen kerran vahva, mutta joutui tällä kertaa tyytymään kakkossijaan.

Viimeisellä eli kahdeksannella viidelläsadalla metrillä Juiseri ja Köppinen irtosivat yleisöön menevään kaksinkamppailuun. "Köpä" haastoi minkä pystyi, mutta Henri Bollströmin ajama Juiseri piti sisäpuolelta pintansa loppuun saakka. Juiseri voitti ajalla 26,8/4200 ja Köppinen teki sadan metrin pakilta ajan 26,2.

Juiserin omistaja-valmentaja Camilla Vihanto jännitti lähtöä suuresti ja yllättyi Köppisen kukistamisesta.

"Henkka ennen lähtöä vitsaili, että ota joku penkki mukaan niin voit istua sen neljä kierrosta, kun kaksi kierrostakin tekee tiukkaa", Vihanto nauroi. "En olisi voinut kuvitellakaan, että tämä menee ja voittaa Köppistä vastaan. Koko loppusuoran vaan hoin, että ole pliis toinen äläkä laukkaa. Tämä on kuin unta."

"Joskus mietin, että neljä kilometriä voisi olla tälle sopiva. Sitten taas mietin, että ei kai Köppistä vastaan kannata ajaa. Ajattelin kuitenkin niin, että lähdetään koettamaan kun muistakin sijoista saa hyvin."

Juiseri on tehnyt koko ajan tasaista nousua sarjoissaan ja mahtuu reilun 50 000 euron voittosummallaan vielä hyvän aikaa Tähtidivisioonaan. Vihanto suunnitteli seuraaviksi lähdöiksi niitä, mutta talvella hokkikelien tullessa Juiseri jää treenitauolle.

"Koko ajan se tuntuu menevän eteenpäin ja eteenpäin. Toivon, että ei tule mitään stoppia. Henkka kyllä sanoi, että nyt oli ensimmäinen lähtö kun se vähän jo antoi kaikkensa. Aikaisemmin on aina tuntunut, että on jäänyt varaa. Tällaisessa lähdössä kannattaakin jo laittaa kaikki peliin."

Seitsemänvuotias Juiseri tuli Vihannolle tilausvarsana kasvattaja Päivi Pukilta.

"Se on mulle kasvatettu ja olen nähnyt hevosen ensimmäisen kerran muutaman tunnin ikäisenä. Kävin hoitamassa tämän emää ja kun etsin hevosta, keksittiin idea että teetetään tästä varsa. Ilman Päiviä ei olisi minua ja Juiseria", Vihanto kiitteli.

Ennen Juiseria Vihannolla ei ollut omia hevosia, mutta ylläpitohevosia kylläkin. Harjun oppimiskeskuksesta valmistuttuaan hän työskenteli Pekka Korvella ja Seppo Suurosella.

"Sitten vasta oppi, mitä näiden hevosten kanssa oikeasti tehdään. Mullakaan ei ole perheessä hevostaustaa ja olin vain ratsastanut ennen kuin Juiseri tuli. Tämä hevonen on opettanut paljon. Nyt meillä on Päivin kanssa Juiserin siskosta tämänkeväinen varsa, jonka isä on Sipori. Toivottavasti osaan tehdä sen kanssa asioita eri tavalla. Olen nyt HK:n tehtaalla töissä ja kaikki vapaa-aika menee Juiserin kanssa."

Nykyajan malliin Juiserin elämää voi seurata myös sosiaalisen median kautta.

"Pidin vähän aikaa blogiakin, mutta totesin, etten jaksa ja ehdi päivittämään sitä niin usein kuin pitäisi. Jätin sen pois, mutta Instagramissa ollaan. Paljon ihmiset kommentoivat sitä, että kiva nähdä, mitä ravihevosten kanssa tehdään. Päivitän myös niistä epäonnistumisista, koska ei tämä aina juhlaa ole eikä joka päivä tunnu siltä, että tämä on maailman paras eläin", Vihanto lisäsi.

Juiseri on mikkeliläisen Camilla Vihannon silmäterä. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vermo järjestää Kuninkuusraveihin kisakatsomon – Köppinen vetonaulana

Wau, mikä huipennus: Tähen Toivomus on ravikuningas!

Jännitys tiivistyy: Välkyn Tuisku kuroi eron umpeen - Tähen Toivomuskin mahtava

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video