Uutiset

Long Tom jatkaa voittajana Amerikassa

Yksi Suomen hambotoivoista tälle kaudelle, vantaalaisen AMG Stable Oy:n omistama ori Long Tom, jatkoi perjantai-illan New Jersey Sire Stakesin finaalissakin voittajana.

Isolla oriilla on nyt kaksi voittoa kolmevuotiskaudelta yhtä monesta startista. Marcus Melanderin valmentama Long Tom (Muscle Hill) johti 50000 dollarin ykköspalkinnon finaalia alusta loppuun ykkösradaltaan Tim Tetrickin ohjastamana ja voitti Jimmy Takterin valmentaman King Of The Hillin (Muscle Hill) hevosenmitalla. Kolmanneksi The Meadowlandsin kisassa tuli What The Hill (Muscle Hill) Ron Burken tallista. Long Tom meni mailin kilometriajassa 09,9. King Of The Hill voitti kakkosmatsin turvanmitalla.

"Long Tom oli hyvä jo kaksivuotiaana, mutta se oli väsynyt kauden jälkeen", Melander kertoi Amerikan keskusjärjestön sivuilla.

"Se kasvoi paljon talven aikana, mutta vaikuttaa nyt vahvalta."

Melanderilla on pienessä tallissaan myös kolme starttia kolmesta tänä vuonna voittanut kolmevuotias Enterprise (Chapter Seven), joten nuorella ruotsalaistreenarilla on edessään mielenkiintoinen kausi.

Illan tähti oli tammojen Sire Stakesin ylivoimainen hallitsija Ariana G. (Muscle Hill) Takterin tallista. Koko ajan ikäluokan kärjessä esiintynyt tamma meni 09,1 ja olisi kuskinsa Yannick Gingrasin mukaan voinut mennä 08, jos hän olisi antanut tamman mennä. Palkinto tammojen puolella oli sama, ja Tammahambon suosikista ei tarvitse keskustella.

Oriiden ja ruunien puolella on suomalaisittain mielenkiintoinen tilanne, kun ikäluokan ykkönen ME-ori Walner (Chapter Seven) on Esa Lahtisen kasvattama ja yksi ikäluokan kovista on myös Mirva Boguckin osamistama Sortie (Explosive Matter). Long Tom maksoi vuoden vanhana Harrisburgin huutokaupassa 60000 dollaria.

Pääset Meadowlandsin tuloksiin TÄSTÄ.

USTA:n uutiseen voit klikata TÄSTÄ.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elina Laakkosen EL Ideal kakkonen 128. Kentucky Futurityssä

Kentuckyn huutokaupan avauspäivä: suomalaiset asiahinnoissa - trendi lievässä laskussa

Long Tomilla kaikki hyvin hambon epäonnistumisen jälkeen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video