Uutiset

Mäkäräisten kiusaama Välähdys tehtaili rataennätyksen

Kuva: Heidi Lehikoinen
Ville Korjus tuuletti Välähdyksen voittoa ja rataennätystä.

KAJAANI. Ville Korjus ei tehnyt Välähdyksen kanssa turhaa reissua Kotkasta 500 kilometrin päähän Kajaaniin. Ori vei Valiodivisioonan 10 000 euron ykköspalkinnon keulasta uudella rataennätyksellä 22,7ake.

Kainuun ajosta povattiin etukäteen Välähdyksen ja Pikkukahvelin välistä kaksintaistelua ja sellainen saatiinkin, vaikka Pikkukahveli otti pahan lähtölaukan. Keulaan edennyt Välähdys piti matkavauhdin 1.22.–1.23 välissä ja johti maaliin asti, vaikka Pikkukahveli upeasti taustalta kipusikin maalisuoralla haastamaan sitä.

”Välähdyksen kuntohuippu on toivottavasti vasta Kuninkuusraveissa, mutta oli se tänään tosi hyvä. Toiset saavat toivottavasti jatkossakin katsella kantapäitä”, osaomistaja-valmentaja-ohjastaja Ville Korjus naurahti.

Vaikka kisasuoritus oli erinomainen, valmistautuminen ei sujunut ongelmitta.

”Jos startti olisi ollut eilen, hevonen ei olisi osallistunut”, Korjus paljasti.

”Viime keskiviikkona mäkäräiset purivat oriin kainalot rikki. Ne olivat niin kipeät, että se pomppi seinälle, jos niihin hipaisikin. Hevonen ei pystynyt hölkkäämäänkään. Tänään kainalot eivät kuitenkaan haitanneet suoritusta, vaikka vielä aamulla olin epävarma osallistumisesta.”

Hurjan nousun sarjoissa tehnyt Midnight Hour nappasi ensimmäisen voittonsa Kultadivisioonassa. Ori eteni kiihdytyksessä keulaan, ei paikastaan enää luopunut ja kirjautti rataennätystä sivuavan tuloksen 12,7. Kuva: Heidi LehikoinenTapio Mäki-Tulokas ei tehnyt Forssasta asti turhaa reissua, kun William Birdland jyräsi Hopeadivisioonassa johtavan rinnalta ykköseksi mainiolla 2600 metrin tuloksella 14,3. Seremonioissa mukana ohjastaja Mika Forss ja hoitaja Annika Aalto. Kuva: Heidi LehikoinenHyväntekeväisyyshevonen Koskelan Akseli nappasi jo kolmannen peräkkäisen T76-voittonsa. Kuva: Heidi LehikoinenMT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Juha Vidgrén vetämään hevostalouden vastuullisuutta ja elinvoimaa selvittävää työryhmää

Bergsåker satsaa uuteen talviseen suurkilpailuun - ”Meidän pitää uskoa omaan tuotteeseemme”

”Vanha Välähdys ei ole hävinnyt mihinkään” - Paluu lähestyy: Pohjoismaiden mestari virtavana harjoitusraveissa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video