Uutiset

Jättiyllättäjät ennätyksiin Killerin vauhtijuhlissa

Kuvat: Anu Leppänen
Iloista joukkoa amerikkalaistyyliin Top Of The Worldin yllätysvoiton juhlissa.

JYVÄSKYLÄ. Lauantaina oli Killerjärven perinteisen vauhtijuhlan Killerin Eliitin aika, ja kisoissa mentiinkin ennätyslujaa sekä ylläteltiin lähes ennätyspaljon. Tuore Suomen palaaja Top Of The World kiri upeasti uuteen rataennätykseen ja isoon yllätykseen.

Runsaat kolme viikkoa sitten Juuso Holttiselle Lahteen Ruotsista siirtynyt Top Of The World tuli loppumetrit tuulispäänä ja sai kuin sai kiinni jo karussa olleen Jonesyn sekä piti takanaan Killerin Eliitin suuren suosikin Workout Wonderin. Mahtava vauhdinpito sekä upea kiri tuottivat Eliitin ja Killerjärven radan uuden ennätyksen 10,7. Vanha Amour Amin 2010 tekemä ennätys 11,4 parani siis kerralla reippaasti.

Reio Liljendahlin valmennuksessa Ruotsissa Top Of The World oli leimautunut lähinnä keulahevoseksi, mutta nyt maine muuttui viuhuvan kirin myötä kerralla. Hevosen oli ostanut suomalaisista aiemminkin hyviä hevosia omistaneista sijoittajista koottu kimppa. Suomessa syntyneen ruunan Suomen avausstartista tuli uudelle joukkueelle 20000 euron palkinto ja roppakaupalla kunniaa.

"Top Of The World tuntui hyvältä kolmannessa parissa sisällä, mutten osannut odottaa, että se voisi ehtiä ykköseksi", voiton ohjastanut Esa Holopainen kuvaili.

"Loppukaarteessa oli vielä vaikea päättää, koittaako sisäkentän kirikaistaa vai kääntääkö ulkokautta ohitukseen, mutta tämä oli onnistunut ratkaisu."

Jokimaan radan valmentajiin kuuluva Juuso Holttinen, 36, oli voitosta luonnollisesti äimistynyt.

"Top Of The Word on mukava hevonen, mutta ei se ollut esittänyt treeneissä mitään tuollaista", Holttinen kertoi.

"Toisaalta ei tällaisen sarjan hevosia ole Suomessa juuri myynnissä, ja todella hieno että tämä nyt on laskettava onnistumiseksi. Edellinen valmentaja arvelikin, että paikanvaihdos voi piristää, ja ilmeisesti näin taisi käydä. Olemme voittaneet Kasvattajakruunun, jossa taisi olla isompi palkinto, mutta ainakin tämä on yllättävin suuri voittomme."

Anu Leppänen
Juuso Holttinen ei meinannut uskoa Top Of The Worldin voittoa todeksi.Anu LeppänenEnnätykset paukkuivat ja yllätyskertoimet samoin toisessakin kisassa lauantain 76-finaaleissa. Kun viisivuotisten suomenhevosten suosikit Ellin Sisu ja Caijus laukkailivat, ei paalulta tammahyvityksen myötä startannut Henri Bollströmin ajama Tähtiheili jäänyt odottelemaan. Vain alle prosentin verran 76-pelissä käytetty Tähtheili meni täyden voltin ikäluokan tammojen uuden SE-tuloksen 25,2. Entinen ennätys parani kilometriajassakin yli sekunnin.

"Tähtiheili oli tänään vain käsittämättömän hyvä", kommentoi ennätystamman valmentaa Dimitri Hedman.

"En osaa selittää suoritusta, mutta osaan iloita siitä kovasti."

Kuva: Anu Leppänen
SE-tamma Tähtiheili on yksi Tammaderbyyn mukaan pääsevistä.Anu Leppänen
Aleksi Kytölä hankki talliinsa vahvistuksen, kun Coogal muuttaa karstulalaisen treeniin. Kuvassa Kytölä juhlimassa Haastajadivisioonan finaalivoittoa suojattinsa Wasa Thunderin kanssa.Anu Leppänen
Jani Ruotsalainen sai lämpimät onnittelut lauantain Särkän Kallen osaomistajilta Erja Saarelaiselta ja Sari Åkermanilta sekä hoitaja Vuokko Kaipaiselta. Iltapäivän päätöslähdön Särkän Kalle oli ylivoimainen ja täydensi savolaisohjastajan tuplan.Kuva: Anu Leppänen
Juha Puhtimäki harmittelee hopeadivisioonan hevosten vähentymistä, kun sopivia sarjoja ei ole tarjolla. Kuva on Killerin hopeadivisioonafinaalista vuodelta 2017.Lisää kuvia > Kuvagalleriassa

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ari Viander Le Gros Billistä ja Kymi GP:stä: "Nyt käännetään turpa kohti Suur-Hollolaa"

Staro Miamin veriarvoissa sanomista – Killerin Eliitti jää väliin

Viikonlopun huippuravit: Killerin Eliitti, Jämtlands Stora Pris ja Oslo Grand Prix

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video