Uutiset

Bertuccio villitsi omistajaporukkansa

MIKKELI. Jo toisen Pronssidivisioona-voiton lyhyen ajan sisään napannut Bertuccio tuottaa omistajaporukalleen ilon hetkiä, vaikka jossakin vaiheessa koko ura oli katkolla.

Mikkelin T76-kierros päättyi Bertuccion juhliin Pronssidivisioonassa. Juha Utala marssitti ajokkinsa keulapaikalle toisessa kaarteessa, minkä jälkeen se hallitsi tapahtumia perille saakka. Cool Conclusion kiri kahden kymmenyksen päässä kakkoseksi.

Kaksi ja puoli vuotta Christa Packalenin valmennuksessa ollut Bertuccio on pärjännyt pidemmän aikaa tasaisen hyvin, mutta viime viikkoina on tullut ykkössijojakin. Lappeenrannan kolmen viikon takainen T76-voitto sai jatkoa Mikkelissä.

”Itse asiassa hevonen on ollut koko kesänkin hyvässä kunnossa, mutta juoksunkulut ovat vaan menneet tavalla tai toisella pieleen”, omistajaporukan vetäjä Pasi Jetsu huomautti.

”Vuoden paras juoksu oli laukkastartti Lappeenrannassa, jossa se tuli 10,8 viimeiset 1200 metriä laukan jälkeen. Sekin on myönnettävä, että hevonen kasvaa kaksi numeroa kun pääsee keulaan.”

Bertuccion kasvattajat ovat Ismo Kovanen ja Kantolan Tila, jota Pasi ja Heidi Jetsu pyörittävät. Bertuccion viidentoista hengen omistajaporukan kokoonpano on pysynyt samana yksivuotiskaudesta saakka, jolloin kimppa perustettiin.

Hevonen meni jo kolmi- ja nelivuotiskaudella asiallisesti, mutta loukkaantui sitten vakavasti nelivuotissyksynä. Siitä alkoi toipuminen, jonka ensi ennusteet eivät olleet hyvät.

”Leikannut ortopedi sanoi, että hevonen ei ehkä koskaan pääse starttiin. Tämä taisi olla neljästoista voitto sen jälkeen”, Jetsu myhäili.

Taustajoukot kiittelevät vuolaasti paitsi valmennustiimiä, myös eläinlääkäri Olli Kaukoa.

”Ollin ansiota se on, että Bertuccio juoksee kilpaa. Tämä hevonen vaatii paljon palvelua ja hoitoa, mutta se ei voisi saada parempaa hoitoa kuin nyt saa. Se on maailman tarkimmissa käsissä”, Heidi Jetsu kiitteli.

Bertucciota olivat Mikkelissä laittelemassa valmentaja Christa Packalen ja Niki Finnström, koska hevosen vakiohoitaja Noora Koli ei tällä kertaa päässyt paikalle.

Juha Utala nappasi päivän toisen T76-voittonsa Bertucciolla.Niki Finnström ja Juha Utala saivat halaukset Bertuccion omistajilta. Kuva: Anu Leppänen


Välähdys jatkoi vallassa


Suomenhevosten ykkössarjassa oli tutut sävelet:

Ville Korjus

ja

Välähdys

hallitsivat tapahtumia alusta loppuun saakka. Välähdyksen takana juossut

Pyörylän Paroni

sparrasi hyvin, mutta kunnon taistelua voitosta ei syntynyt. Johtavan rinnalta kuudenneksi jäänyt

Köppinen

ei ollut parhaimmillaan, koska sen vatsa oli valmentaja

Jyrki Korhosen

mukaan löysällä.Hopeadivisioonassa

Mr Hot Shot

ratkaisi pelin

Archie Dreamia

vastaan jo lähtökiihdytyksessä, kun onnistui pitämään keulapaikan.

Antti Teivaisen

ajama Mr Hot Shot voitti ajalla 12,7/1600a ja myöhään tilaa saanut Archie Dream oli kakkonen.Oikea Toto76-rivi:

T76-1: 9 Fire Spruce


T76-2: 12 Lissun Eerikki


T76-3: 1 Ruskatar


T76-4: 3 Aira Cloc


T76-5: 3 Mr Hot Shot


T76-6: 3 Välähdys


T76-7: 5 Bertuccio7 oikein-tuloksilla sai 835,50 euroa ja 6 oikein-tuloksilla 28,10 euroa.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Packalenin hevosten muuttovirta jatkuu – lentopalloilijat hankkivat huipputuloksen 3-vuotiaana noteeranneen Ranch The Rockin

Elrond siirtyi Melkolta Packalenille

Christa Packalenin talli huippulyönnissä kesän huippukohtaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video