Uutiset

Presidentin hevosen valmentaja viihtyy valtion leivissä

”Täytyy oikein ihmetellä miten helppoa tämä on, kun on tottunut aina kävelemään vasara kädessä”, vuodenvaihteessa Hevosopisto Oy:n valmentajana aloittanut Ari-Pekka Pakkanen myhäilee.

Hevosopiston pestin myötä valmennustoimintansa Ylöjärveltä Ypäjälle siirtänyt Ari-Pekka Pakkanen on saanut vuodelle lentävän lähdön. Talliin on tullut jo seitsemän voittoa ja paljon uusia nuoria hevosia. Kokonaismäärä on nyt 34.

”Hevosista kymmenkunta on opiston hevosia ja toista kymmentä tuli mukana Ylöjärveltä. Loput on uusia hevosia”, Pakkanen kertoo.

Muutenkin uusi pesti Ypäjällä miellyttää entistä yksityisyrittäjää.

”Kaikki on laitettu valmiiksi, vehkeet ja paikat, ja löytyy huoltomiehet ja hevosfysiot jos tulee tarvetta. Tämä on hieno paikka valmentaa hevosia”, Ari-Pekka Pakkanen kehuu.

”Työntekijät ja eväät on opiston, ja hevoset on treenissä opistolla. Mulle riittää kun ajelen hevosia, vastaan vain valmennuksesta.”

Toistaiseksi Pakkanen asuu edelleen Ylöjärvellä Hopeatien tilallaan, jolle jäi myös siitostammoja ja kolme 1-vuotiasta varsaa.

”Mietitään kesän yli mitä tilan kanssa tehdään – laitetaanko myyntiin sellaisenaan vai korjataanko ensin. Vai haluaako penskat (23 ja 18) että pidetään itsellä”, Pakkanen pohtii.

Hotshot Luca Derbyn Talvisuosikkiin

Ari-Pekka Pakkasen valmentama ja tasavallan presidentti Sauli Niinistön omistama Ypäjä Juulia juoksi lupaavan koelähdön perjantaina Forssassa. Parinkymmenen vuoden tauon jälkeen Pakkasen tallista löytyy nyt muitakin suomenhevosia.

”Ei niiden treenaaminen sen kummempaa ole kuin lämpöistenkään. Vähän rauhallisemmin pitää ottaa, ne ei ehkä kestä ihan yhtä kovaa treeniä. Monellakin on ollut jonkin verran vaivoja”, Pakkanen tietää.

”Ypäjä Juulia tuntuu lahjakkaalta ja on nyt valmis aloittamaan, ja mukavilta muutkin tuntuu. Erityisesti Ypäjä Ilmestyvä, se on hiton juoksija.”

Tallin kiistaton tähti on kuitenkin viime vuoden parhaana 3-vuotiaana palkittu Hostshot Luca, joka viettää parhaillaan talvitaukoa.

”Sille kuuluu pelkkää hyvää. Derbyn Talvisuosikissa 28. maaliskuuta on tarkoitus aloittaa”, Ari-Pekka Pakkanen paljastaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön omistama Ypäjä Juulia läpäisi koelähdön ajalla 37,5 ja on valmis starttiin. Kuva: Erkki Kivistö

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Presidentti Sauli Niinistö altistunut koronalle – tapasi eilen Latvian presidentin, joka todettiin myöhemmin koronapositiiviseksi

Jyrki Katainen ei lähde kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi – "Minulla ei ole palavaa halua tulla valituksi"

"Yhtä eppäillään"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video