Uutiset

Månprinsen tulee Härmään!

Kuva: Anu Leppänen
Kengillä vai ilman? Månprinsen A.M. on joka tapauksessa illan vankka 86-pankki, mutta ensimmäistä kertaa kengittä sitä olisi erityisen mehukas seurata tänä iltana Bergsåkerin raveissa.

Ruotsalaisen superkylmäverisen Månprinsen A.M.:n alkukauden kilpailuohjelma on lyöty lukkoon. Hyviä uutisia suomalaisille - ori kilpailee valmentajansa Gunnar Melanderin suunnitelman mukaan Härmässä juhannuksena, ja myös Elitkampen on tänä vuonna kuvioissa.

Yksitoistavuotiaan Månprinsenin, 19,0, kilpaura hakee vertaisiaan. Sandöverkenissä Härnösandin pohjoispuolella 500 kilometriä pohjoiseen Tukholmasta Ruotsin itärannikolla hevosiaan valmentavan Gunnar Melanderin silmäterä on voittanut 57 uransa 91 kilpailusta ja tienannut 7,1 miljoonaa kruunua. Viime vuonna tuli seitsemän tolppaa 12 kisasta ja varsinkin loppukaudella ori oli ehkä hienompi kuin ikinä.

"Månprinsen oli tosiaan makea loppuvuodesta, ja talvikin on mennyt oikein mukavasti", Melander, jonka kotirata on Dannero, kertoo.

"Meillä on ollut kunnon talvi ja hyvä treenata hevosia. Tottakai nämä ovat vasta suunnitelmia, mutta kyllä on vakaa aikomus tulla ottamaan revanssi Härmän Nordic Kingiin, missä jäimme 2016 kakkosiksi Jokivarren Kunkulle. Ei ole väliä tuleeko vastaan Norjan Lannem Silje tai Suomen parhaat! Tulemme kyllä, jos hevonen on vain kunnossa. Minulla on suuri kunnioitus parhaita suomalaisia kohtaan, mutta omanikin on aika hyvä."

Miltä kilpailusuunnitelma muuten näyttää?

"Aiempina vuosina oli tosi huonosti sopivia lähtöjä ennen Elitkampia, ja se on haitannut valmistautumista sinne, koska tuollainen kova kisahan vaatii kunnon startteja alle. Nyt kalenterissa on aiempaa paremmin vaihtoehtoja, ja tällä hetkellä ajattelen, että aloitamme Bollnäsissä 16.3. ja että Elitkampenkin on tähtäimessä. Hevonen tuntuu sellaiselta, että juuri nyt on ainakin kiva suunnitella tulevaa kautta."

Oliko Härmän muuttuminen yksipäiväiseksi ratkaisevaa?

"Kyllä se oli. Minulle olisi käynyt ajaa kilpaa vaikka kahdesti samana päivänä, mutta peräkkäisinä päivinä kilpaa ajaminen oli hevoselle aika kovaa. Tämä on nyt hyvä näin. Meitä pidettiin hienosti Härmässä, ja tulemme sinne tosi mieluusti uudestaan."

Härmän kaksipäiväisten juhannusravien pääkisa Nordic King ajetaan tänä vuonna juhannuslauantaina 23.6. 50000 euron ykköspalkinnosta yhtenä mailin juoksuna.

Månprinsenin osaomistaja AnnaMaria Öberg ja puolisonsa Gunnar Melander tuulettivat näin iloisina viime vuoden Oslo GP-päivän kylmäveriottelun voittoa. Juhlivatko he myös ensi kesänä Härmän Nordic Kingissä? Kuva: Ville ToivonenPääset Månprinsen A.M.:n tietoihin tästä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Välähdys voi hyvin mutta kuninkuuskisa jää väliin - ”Onhan se tavallaan raivostuttavaa, että ollaan noista matseista sivussa”

Raaseporissa uimaan lähtenyt mies löytyi kuolleena – juhannuksen aikana vesillä on kuollut ainakin kahdeksan ihmistä

Pallonpuoliskosta riippuen nyt vietetään keskikesää tai keskitalvea – "Talvea on vielä pari kuukautta jäljellä"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video