Uutiset

Jälleen paha kolari Ruotsin kylmäverilähdössä

Kuvituskuva: Anu Leppänen
Ravikilpailuissa otetuista lääkeainenäytteistä kaksi on osoittautunut kesän aikana positiivisiksi: kahden hevosen ja yhden ponin.

Ruotsin lounasraveissa nähtiin jo toista päivää peräkkäin ikävännäköinen kolari kylmäverilähdössä. Torstaina kolaroitiin Dannerossa ja tänään Årjängissä Norjan rajan tuntumassa.

Perjantain kolarissa osallisina olivat ainakin Lysjö Wilda ja Kristina Larsson sekä Hammars Cina ja Peter Strömberg. Amatööriohjastaja Kristina Larsson, 66, jäi makaamaan radalle, mutta käveli omin jaloin terveydenhoitohenkilökunnan tutkittavaksi. Hän oli voittanut kahdessa kauden 31 ohjastuksestaan. Peter Strömberg, 30, on puolestaan kotiradan Årjängin lisenssivalmentajia. Hevoset saatiin kiinni nopeasti, eikä niillä vaikuttanut olevan hätää.

Tapaukset tänä vuonna ja tällä viikolla ovat aiheuttaneet naapurimaassa kiivasta keskustelua siitä, satsaavatko Ruotsin raviurheilun keskusjärjestö ST sekä peliyhtiö ATG tarpeeksi kilpailijoiden turvallisuuteen. Esimerkiksi säännöt Ruotsissa eivät tällä hetkellä vaadi ambulanssin paikallaoloa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Noin viisi prosenttia kolaroiduista autoista lunastetaan – määrä saattaa kasvaa tulevaisuudessa, kun autot vanhenevat ja korjaus kallistuu

Lähtekää ulkomaille töihin

Satu Liitiäinen operoi Ranskassa ja Ruotsissa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video