Uutiset

Jännitys tiivistyy: Välkyn Tuisku kuroi eron umpeen - Tähen Toivomuskin mahtava

Kuninkuuskilpailun asetelma on mahdollisimman jännittävä ennen ratkaisumatkaa 3100 metriä. Kärkihevoset Välkyn Tuisku ja Tähen Toivomus olivat mahtavia molemmat pikamatkalla. Mukana Kimmo Taipaleen uusi videohaastattelu.

Maililla mentiin eikä meinattu! Välkyn Tuisku otti keulan helposti, mutta sitten tuli Välähdys. Se tuli kaukaa takarivistä, mutta silti ensimmäisen puolikkaan väliajaksi tuli kova: 17,5. Tällä kertaa Kimmo Taipale ei luovuttanut silti keulaa, kuten teki lauantain avausmatkalla. Tähen Toivomuksella puolestaan meni alku vaikeaksi, ja Henri Bollström joutui pakittamaan lauantain sankarin viimeiseksi. Lopun Pauli Raivion valmennettava tuli kuitenkin mahtavasti, ja pitkälle matkalle astelmat on ladattu kahden Tuisku Topin jälkeläisen kaksinkamppailulle, vaikka muutkin ovat kovia. Caijus esimerkiksi kiritti Välkyn Tuiskua tiukasti mailin loppusuoralla, ja on vain 0,4 sekuntia kärjestä kahden matkan täytyttyä.

Välkyn Tuiskun esitys rajun avauksen jälkeen oli melkein uskomaton, 20,7, vaikka olsouhteet eivät ole nopeimmillaan, ja viikonloppuna takana oli jo yksi kisa lauantailta. Kimmo Taipaleen aatokset mailin jälkeen voit siis kuunnella alhaalta videolta, tässä toisen kovan Tähen Toivomuksen taustoja:

"Kylmähermoinen on tuo kuski Henri", Pauli Raivio ihasteli.

"Ja hyvältä vaikuttaa tuo orikin. Kaksi mahtavaa kiriä on täällä tänä viikonloppuna nyt esittänyt. Voi vain esittää toivomuksen, että meillä olisi nyt vähintään yhtä paljon voimia päätösmatkalle, kuin muillakin. Uskon niin."

https://www.youtube.com/watch?v=Ml1DsmkxNQI

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kimmo Taipale Välkyn Tuiskun kunkkareista: "Enempäänkin oli saumaa - uusia hevosia tarttui matkaan"

Pauli Raivion katse syksyn kisoissa: Oulu Express Matteus Kevättömän tavoitteena, Ellin Sisu starttiin kuukauden päästä

Norjalaishirmu heikoimmalle lähtöpaikalle juhannuksen Nordic Kingissä – suomalaiset voittivat rata-arvonnan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video