Ravien paluumuuttaja osti Tanskan Tammaderbyn kakkosen Suomeen - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Ravien paluumuuttaja osti Tanskan Tammaderbyn kakkosen Suomeen

Kuva: Anu Leppänen
Tapio Perttusen talliin tulee uutena vahvistuksena Tanskan Tammaderbyn kakkonen Caroline K.

Tuoreimman startin torstaina Momarkenissa juossut Caroline K. siirtyy Tapio Perttusen valmennukseen.

Tanskassa Peter Jensenin valmennuksessa ollut Caroline K oli elokuussa Tanskan Tammaderbyssä suuryllättäjänä kakkonen Commit Boom Bayn jälkeen. Sen tuorein startti on viime torstailta Momarkenista, missä se jäi johtavan rinnalta kahdeksanneksi. Tamma on juossut 25 kertaa totosijoin 3-6-3 ja tienannut 360 931 Tanskan kruunua. Ensi vuoden UET-valuuttakurssien mukaan sen voittosumma euroissa on reilut 48 000.

Seuraavaksi Caroline K tulee Suomeen ja Tapio Perttusen valmennukseen, sillä Ilkka Tyynelä on tehnyt tammasta kaupat.

"Tapsa tätä vinkkasi ja kun katseltiin lähtöjä ja sukuja, päädyttiin ostamaan", Tyynelä pohjustaa. "Perttunen on maailmanluokan treenari ja katsotaan, josko hän saisi tammaa vielä paremmaksi. Hyviä tammoja ei ole täällä koskaan liikaa ihan koko hevoskantaakin ajatellen. Caroline K on ollut puolet starteistaan totossa ja silloin kun se ei ole laukannut, se on aina ollut neljän parhaan joukossa. Se on minun nimissäni tällä hetkellä, mutta katsotaan, mitä siitä sukeutuu."

Tyynelä tekee voimakasta paluuta raviurheilun ja hevosenomistamisen pariin. Hänen isällään Lauri Tyynelällä oli 1980-luvulla menestynyt suomenhevosori Kuvio, joka oli Lahden kuninkuuskilvassa Veken jälkeen toinen vuonna 1987.

"Isä ajoi seitsemän kertaa seppeleestä kolmella eri hevosella ja olenkin raviperheeseen syntynyt. Parikymppiseksi asti olin päivittäin niiden kanssa tekemisissä, mutta nyt on ollut pidempään taukoa", Ilkka selvittää.

Viime kesänä Tyynelä hankki kolmivuotiaaksi kääntyvän I.P. Hehkun, jonka lisäksi hän on mukana huutokaupasta hankitussa Mas Evelynissä sekä Perttusen tallin Don Corleone Trotissa. Raviurheilu on taas vienyt mennessään.

"Katsotaan miten tässä taas käy, mutta ennusmerkit ovat huonot", Tyynelä nauraa. "Aikoinaan nuorena poikana ajoin jääratalähdön ja keväällä olisi tarkoitus mennä Vermoon korttikurssille. Ravit ja hevoset ovat totta kai olleet läheinen asia lapsesta saakka ja tässä on paljon tunnetta mukana."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Perttuset ostivat Ruotsin huutokaupan kalleimman

Puskaradiomyynti toimi - Euroopan mestarin pikkusisko Perttusen talliin

Nettihuutokauppalöydöt Tanskasta Perttuselle ja Korvenheimolle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video