Uutiset

Kotiradan yllättäjällä jäi voimat tallelle

Anu Leppänen
Jarmo Savolainen tarkasteli tilannetta Paddock’s Starin rattailla maalilinjalla: suursuosikki Casimir Tof sai tyytyä kakkossijaan.

VERMO. Vuoden toisen T64-kierroksen vaikein rasti oli vermolaisyleisölle tuttu valjakko. Tuusulalainen Jarmo Savolainen ja hänen suojattinsa Paddock's Star karsivat kuponkipinoa kovalla kädellä, olihan valjakkoa rastattu vain 2,8 prosentin edestä.

Paddock's Star juoksi lopulta kolmannessa ulkona, kiersi sieltä viimeisellä takasuoralla toiseen ulos ja lähti jälleen loppukaarteessa kolmannelle kirien niukkaan, mutta varmaan voittoon ohi suosikki Casimir Tofin.

Paddock's Starin edellinen startti oli vajaan kuukauden takaa.

"Se on vähän sellainen ADHD, ja nytkin oli tarkoitus pitää sitä tauolla vähän pidempään, mutta en jaksanut enää painia sen kanssa kotona pidempään. Vaikka se on ruuna, se on aika ruudikas", Jarmo Savolainen selvitti. "Nyt saatiin niin hyvä juoksu, että voimat jäivät tallelle. Se oli paineissaan vielä kisan jälkeenkin."

Paddock's Star on Savolaisen perheen oma kasvatti. Viisivuotiaan ruunan omistaja ja kasvattaja on Jarmon puoliso Marita Savolainen.

"Tämä on ollut syntymästään asti aika ravuri ja yrittänyt rehellisesti, mutta sillä on omat juttunsa", Jarmo Savolainen kuvaili. "Emä Easy Weapon oli myös rehellinen yrittämään. Se tuli meille periaatteessa jo siitostammana, mutta kokeilin sillä vielä kilpailemistakin."

Siviiliammatiltaan Savolainen on vartija.

"Meillä on kolme treenattavaa, yksi poni ja kaksi kantavaa tammaa. Joskus oli yhdeksänkin hevosta, mutta ei näin vanha mies jaksa enää laitella kovin monta", 59-vuotias Savolainen nauroi. "Poika on paljon mukana hevoshommassa, ja hän hoitaa hevosia pääasiassa."

Hevosia Savolaisella on ollut "pikkupojasta asti".

"Koko ajan olen tehnyt tätä joko ammatikseni tai sitten harrastuksena. Kahdeksan vuotta olin ammattivalmentajanakin Killerillä", Savolainen muisteli.

Flexible Journey jatkoi vahvaa menoaan. Tiina Leino on lahjakkuuden hoitaja. Kuva: Anu LeppänenRivin jättisuosikki Flexible Journey hoiti hommansa 80-prosenttisen suosikin arvovallalla. Juha Utala ajoi nelivuotiaan ruunan alkumatkasta keulaan, eikä hirmusuosikilla ollut 1.13-lopetuksessa hätää.

Flexible Journey on juossut Utalalta neljä starttia, joista sillä on kolme voittoa ja kakkossija.

"Se tuli Hoffrenin Ilkalta muutama kuukausi sitten", Utala kertasi. "Se oli sairastellut kesällä jonkin verran, ja kunnon aloitus venähti loppuvuodelle. Ajetaan nyt muutama startti, että päästään hevosesta jyvälle, ja treenaillaan sitten lisää."

Utala kertoi Flexible Journeyn mainioiden esitysten tulleen lievästi yllätyksenä.

"Aina se on ollut sen oloinen, ettei se ole ihan tavallinen hevonen, mutta starteissa siinä on tullut vielä uusia pykäliä. Se menee koko ajan eteenpäin, ja myös fiksuuntuu kilpailutilanteessa", Utala kuvaili.

Viimeksi Flexible Journey meni täyden matkan 15,5a, mikä oli kolmevuotiaalle tapaninpäivänä kovaa valuuttaa.

"Pakko on luulotella, että siitä tulee oikeasti parempi hevonen, kun se menee noin helposti. Mielenkiintoista on nähdä, mihin rahkeet riittää, mutta vielä voi luulotella, että päästäisiin kokeilemaan ikäluokan isojakin poikia vastaan."

Paljon kisojaan laukkoihin pilannut Ohikiitävä malttoi vaihteeksi ravata koko matkan, ja tuloksena olikin tyylikäs ykkössija. Teemu Okkolin ajoi ruunan voimiin luottaen, ja Ohikiitävää palkitsi tällä kertaa komealla voitolla.

"Kyllähän se tiedettiin, että se pystyy tuollaiseen, kunhan vaan malttaa ravata", Okkolin painotti. "Laukat ovat enemmän keskittymisen puutetta, ajatukset harhailevat kesken kisan."

Ohikiitävä palasi joulukuun alussa pitkältä tauolta, jonka aikana se oli omistajansa Ari Nahkurin omassa treenissä.

"Ari treenasi sen hyvin ja kuntopuoli on kohdillaan. Toivottavasti tämä vaan malttaa alkaa ravata, kun kykyjä olisi ihan jonkin verran", Okkolin kuvaili.

Ohikiitävä vastasi lopussa Taistelu Jaskalle, joka havitteli kolmatta peräkkäistä Vermon voittoaan. Kuva: Anu LeppänenKuusi oikein -tuloksella sai reilut 2600 euroa ja viidellä oikein 18,90 euroa. Neljä oikein -tulokset jäivät taas ilman voitto-osuutta. T64-vaihto nousi avausviikostaan parillakymmenellä tuhannella ja oli nyt reilut 250 000 euroa.

Keulasta sooloillut Daddy Boy sinetöi keskiviikon T64-rivin. Hannu Torvinen ajoi Tom Erikssonin suojattia. Kuva: Anu LeppänenT.M. Chagall veti rivin avannutta voimaliigaa alusta loppuun. Maria Penttinen valmentaa, Ari Moilanen oli ohjissa. Kuva: Anu LeppänenIllan erikoisuuksiin kuului Toto65-ajajamestari-lähtö. Nuoria haastajia edustanut Iivari Nurminen sai Markku Niemisen tallin Ergo Am:n ohjat ja narutteli komean tolpan kokeneiden kettujen nenän edestä. Kuva: Anu LeppänenJane Crown marssi keulapaikalta selvään voittoon. Peppi Paakkosen valmentama tamma on melkoinen sukuhevonen, sillä sen isä on Jag de Bellouet ja emä Ruotsin kaikkien aikojen parhaisiin ravureihin kuuluvan Commander Crowen täyssisko Soma Star. Kuva: Anu LeppänenHannu Korven kolmevuotias Janis Joplin Boko aloitti uransa hallitulla keulavoitolla. Nenuphar Noir kiritti 1.14-lopetuksessa parhaiten, muut jäivät kauas. Kuva: Anu LeppänenMontéspesialisti Vanjali aloitti lähtölaukalla, mutta rutisti kuitenkin talvimeeting-karsinnan voittoon. Liisa Lanki ohjasti äitinsä Jelena Tsezaksin valmentamaa ruunaa. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Harvinaislaatuinen Toto64-pankki ei juokse kärryt perässä kilpaa

Huipputamma on muuttunut edukseen - apu löytyi Saksasta

Uudenmaan Upein löytyi tutulla reseptillä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video