Uutiset

Suurmestaruus laittoi suomenhevostaivaan tähdet järjestykseen: Välkyn Tuisku loistaa

Mikkelissä oli tyyntä sunnuntain päälähdön hurjan menon edellä, mutta suomenhevosten Suurmestaruudessa sentään saatiin esimakua: Välkyn Tuisku 19,9!

Harvoin suomenhevosten kortit ovat olleet yhtä hyvin sekoitettuja, kuin tänä kesänä Lahden Kuninkuusravien alla. Suomenhevosten Suurmestaruus sekoitti pakkaa ehkä entisestään, kun moni kova nimi alisuoritti. Sen sijaan Välkyn Tuisku tuskin on välkkynyt yhtä kirkkaana. 20:n alitus tuli leikittelevän kevyesti. Keula irtosi heittämällä ja loppukin oli oriin uudehkon valmentaja-ohjastajan Kimmo Taipaleen, 28, nautiskelua.

"Ihan turhaan vedin korvatkin auki lopussa, helppoa oli", vakuutti nuori valmentajalupaus Taipalekin voittajakehässä.

"Ei tehdä mitään muutoksia, vaan jatketaan täysin samaa viikko-ohjelmaa, kuin tähänkin asti kohti Lahtea."

Täsmälleen oikein! Välkyn Tuiskun täytyy vain pitää sama vire, sen meno on herkullisen rytmikästä juuri nyt. Toinen asia, jonka täytyy muuttua, on pitkän matkan jaksaminen kunkkareissa, se ei viime kesän versiossa mennyt nappiin. 12-vuotiaan valmentaja on kuitenkin vaihtunut, ja ori on vain parantanut menoaan pykälä pykälältä, joten jännää on nähdä!

Camri avasi myös lujaa, ja se ratkaisi kakkospalkinnon. Terho Rautiaisen suojatti oli kakkonen selvällä erolla, ja saattaa onnistua paluussaan kuninkuustasolle. Tosin ravityyli ei vieläkään ollut virheetöntä. Suurmestaruus tuotti kokeneen juukalaisen suomenhevosmiehen Yrjö Kettusen tilille Välkyn Tuiskun voitosta 20000 euroa plus kasvattajarahat päälle. Summasta menee tietysti ohjastaja- ja valmentajapalkkio, yleensä yhteensä 15%, päältä pois.

Callela Ladyboss sai myös melkein leikitellä 7000 euroa kotiin valmentaja Heikki Korhosen tilille, sillä St Michelin Tammatähdestä ei syntynyt kunnon kilvanajo kuin vasta viime metreillä. Hannu Torvisen ajokki piti kuitenkin siinäkin vaivatta, vaikka selästä kiriin tuikannut Lolo Lee tulikin loppumetrit hanakasti. Voittoajaksi riitti odotettua leppoisampi 11,7.

SE-vautia nähtiin sentään montén SM-finaalissa, missä Liisa Nummen ratsastama Magnifico S Harri Koivusen huiman menestysekkäästä valmennustallista noteerasi 12,6 täyden matkan uudeksi ennätykseksi suvereenilla tyylillä.

"Voittoa juhlitaan railakkaasti", lupasi Suomen mestari Liisa Nummi.

Suomenmestariksi seppelöity uusi SE-ratsukko Magnifico S ja Liisa Nummi.Pomona II paineli taas uuden ennätyksen! Avoimen Pienmestaruuden 1100 metrillä Oona Halmeen ohjastettavan aika 2.00,6 on uusi tammojen ME. Mats Havulehto valmentaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Trot Kronos vaihtoi tallia – ”Ei oikein tiedetä, mitä sen kanssa tehtäisiin”

”Humiseva on ollut pelottavan hyvä tauon jälkeen”

Viikon vieras: ”Iltaravihevoset on mun kohdalta ohi”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video