Uutiset

Ranch Kellyn mystinen ongelma ei luultavasti vakavaa - ura saattaa jatkua

Arkistokuva: Antti Savolainen
Anne Luttinen ja rataeläinlääkäri Jukka-Pekka Närhinen päätyivät jättämään Ranch Kellyn pois St Michelistä. Onneksi taustalla ei liene mitään vakavaa. Kuvassa ohjissa tuttuun tapaan Hannu Torvinen.

Eilisestä St Michel -ajosta viime hetkillä pois jäänyt Ranch Kelly voi taas hyvin, eikä starttaaminen vielä kesän aikana ole poissuljettua.

Ranch Kelly ei ennen sunnuntain lähtöä vaikuttanut normaalilta. Valmentaja Anne Luttinen ja rataeläinlääkäri Jukka-Pekka Närhinen päätyivät jättämään pois tamman 80000 euron ykköspalkinnon kisasta.

Anne Luttinen alkoi jo kotiin Pertunmaalle sunnuntai-iltana saavuttuaan aavistella, ettei mistään vakavasta välttämättä ollut kyse.

"Kelly paineli laitumelleen sellaista laukkaa, ettei se yleensä tee niin, jos joku on pahasti pielessä", Luttinen kertoo.

"Pohdimme tarkkaan asiaa yhdessä eläinlääkärin kanssa. Joku ei selvästikään ollut Kellyllä kohdallaan, eikä poisjäänti kaduta, vaikka harmittaakin niin vietävästi. Toistaiseksi se on kuitenkin mysteeri, sillä jaloista ei löytynyt mitään eläinlääkärin tutkiessa, ja hevonen on kuitenkin taas iloinen. Kävin ajamassakin tässä aamulla, ja Kelly liikkui ja käyttäytyi ihan normaalisti. Verikokeet on otettu, ja niistä voi tietysti paljastua jotain. Kuitenkin nyt tuntuu siltä, etteivät suunnitellut jäljellä olevat startit ole poissuljettuja. Hevonen edellä mennään tietysti edelleen."

Ranch Kelly on todettu kantavaksi oriista Maharajah, ja toisaalta terästamma on suuntaamassa uudelle uralle tekemään jälkeläisiä. Toisaalta sillä on sääntöjen mukaan vielä jäljellä kilpailuoikeutta, ja kantavat tammat ovat usein kilpailleet aiempaakin tasapainoisemmin sekä jopa tehokkaammin, joten kilpailusuorituksissakin olisi suurta mielenkiintoa.

Ranch Kellyn loppu-uran mahdolliset startit:

4.8. Kuninkuusraveissa Suur-Hollolan Best Lady

31.8. SM Vermossa

21.9. Tammavaltikka Forssassa

Naiset Ranch Kellyn takaa: Anne Luttinen ja tyttärensä Heidi Konga.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Makethemark aloittaa tänään uuden superkauden?

75-karonkka: Ranch Kelly on saanut manttelinperijän

Viikon Vieras: Mikä on miehiään Ranskan huippulähtöjen mystinen suomalaisnimi?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video