Monté-väki ihmeissään – ajokiellossa saa ajaa SM:stä - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Monté-väki ihmeissään – ajokiellossa saa ajaa SM:stä

Kuva: Anu Leppänen
Jenni Koskela tuuletti montén Pohjoismaiden mestaruutta syksyllä 2017 Turussa. Valjakon meriittilistalta löytyy myös Suomen mestaruus edellisvuodelta.

Jenni Koskela ajaa Baletin Salamaa Lahden kuninkuusraveissa Suomen Hippoksen poikkeusluvalla.

Jenni Koskela sai 9.7. Teivossa ajokiellon ajalle 30.7.-9.8. sääntöjen vastaisesta kaista-ajosta tilanteessa, jossa rinta rinnan ensimmäiseen kaarteeseen menneistä hevosista Vex Ant Expert laukkaa, ja Koskelan Shotproof häiriintyy hetkeä myöhemmin sen ulkopuolelta laukalle. Tuomaristo katsoi Koskelan ajaneen Shotproofilla ahtaasti päin Vex Ant Expertiä ja aiheuttaneen näin tämän laukan.

Marginaalit ovat erittäin pieniä, ja ainakaan kaarrekameran kuvaa näkemättä ei voi aukottomasti sanoa, että Vex Ant Expertin laukka olisi ollut Koskelan syytä - saati karkean rikkeen seuraus. Siihen nähden tuomio tuntui kovalta, mutta kun Koskela päätyi olemaan valittamatta tuomiosta (valittamalla ottaa riskin joutua maksamaan 200 euron käsittelymaksun, jos tuomio ei alene), se jäi voimaan osuen ikävästi Kuninkuusravien ajalle.

Moni asiasta tiennyt hieraisi silmiään suomenhevosten montén SM-lähtölistan nähdessään, kun Jenni Koskela ajaa siinä Baletin Salamaa. Sääntöjen mukaan poikkeusluvan voi saada vakioajokilleen vain suurkilpailuihin, ja palkinnolla mitattuna montén SM ei sellainen ole.

”Jenni Koskelalle myönnettiin poikkeuslupa ajaa SM:ssä ajokiellon aikana. Hänen vakituinen ajokkinsa on selviytynyt karsintojen kautta loppukilpailuun. Montéssa ei toki ole olemassa lainkaan varsinaista suurkilpailua, mutta koska kyseessä on lajin suuripalkintoisin lähtö, ei estettä poikkeusluvan myöntämiselle nähty”, Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen taustoittaa.

”Asiaa on kysytty sääntövaliokunnan puheenjohtajalta ja kaikilta suurkilpailuvalvojilta”, hän lisää ja mainitsee säännöstä poiketun ennenkin.

Montén SM-finaali ajetaan Lahden kuninkuusravilauantain 3.8. lähtönä 2. Sen ykköspalkinto on 7500 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Monten Suomen mestareiksi uudet nimet: Ato ja Hanna-Kaisa Kärkkäinen

Ensimmäinen kerta toden sanoi – Ato montén Suomen mestariksi

Maija Fors kaipaa montéohjastajille lisää mahdollisuuksia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video