Uutiset

Petri Salmelan Makethemark tähtivieraaksi St Micheliin

Antti Savolainen
Kaikkein kovin Mikkelissä?Makethemark on tällä hetkellä kaikkien suurkilpailujärjestäjien toivelistalla, ja St Micheliä onnisti.

Huippuotteita tänä vuonna esittäneet Makethemark, Next Direction ja Chief Orlando on vahvistettu ensimmäisinä hevosina 21. heinäkuuta ravattavaan St Michel -ajoon.

Petri Salmelan tallin tähti Makethemark sijoittui Elitloppetissa kolmanneksi ja jossiteltavaakin jäi. Bodenin suurkilpailussa ruotsalaisori oli johtavan rinnalta toinen ja kilpailee vielä Mikkeliä ennen Norjan Jarlsbergissa reilun viikon kuluttua.

“Makethemark on ottanut startit uskomattoman hyvin. Bodenin jälkeen se sai hieman levähtää, mutta on treenannut tällä viikolla taas normaalisti. Ensin Norjaan ja sen jälkeen Mikkeliin”, lomalta Venetsiasta tavoitettu Petri Salmela kertoo.

Salmelan hevoset ovat vierailleet Mikkelissä ahkerasti vuosien saatossa.

“St Michel on kesän ehdoton kohokohta Suomessa, ja sieltä on mukavia muistoja. Nyt on ekaa kertaa kunnon mahdollisuus kamppailla päälähdön voitostakin”, hän iloitsee.

Suomen parhaat myös viivalla

Kotimaan tämän hetken kaksi parasta lämminveristä, Next Direction ja Chief Orlando, ovat myös ansaitusti mukana St Michelin tulisella maililla.

Elitloppet-finalisti Next Direction oli toinen kevään Finlandia-ajossa ja pari viikkoa sitten Kymi Grand Prix’ssä.

“Kouvolassa Next Direction ei ollut lopussa ihan odotuksien mukainen, ehkä se oli saanut vähän liikaa vihreää ruohoa Elitloppetin jälkeen”, valmentaja Timo Hulkkonen arvelee.

Leppävirran ruuna viimeistelee vireensä ensi viikon lauantaina Kaustisella. Ärhäkkää lähtönopeutta osoittanut 6-vuotias pyrkii lyömään Mikkelissä tallin aiemman tähden Surprise Lordin saavutukset. Se oli St Michelissä aikanaan kahdesti toinen ja kerran kolmas.

“Next Direction on startista nopeampi, ja se on Mikkelin pyöreällä radalla tärkeää. Mahdollisuudet ovat paremmat”, Hulkkonen uskoo.

Next Direction edusti Suomea kunniakkaasti myös Kymi Grand Prix'ssä. Kuva: Terhi Piispa-HelistenRataennätyksestä 10 000 euron bonus

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando teki vahvat suoritukset Solvallan Sweden Cupissa sijoittuen finaalissa toiseksi tuloksella 1.09,8. Kymi GP:n tasaisessa maaliintulossa ori puristi neljänneksi.

St Michel -ajon voittaja palkitaan 80 000 eurolla. Lisäksi Varennen rataennätyksen 1.09,3 alittamisesta on luvassa 10 000 euron bonus. Viime vuonna voiton vei ruotsalainen Heavy Sound ajalla 1.09,5. -Mikkelin raviradan tiedote

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Chief Orlando kotiutuu uuteen talliin – ”Odotellaan kunnon talvikelejä”

Suomen mestari SE-ajalla, Next Direction, jää tauolle

Derbyn listat saapuivat - SM tänä vuonna hurja kisa

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video