Uutiset

Niki Finnströmillä hikiset oltavat - kokelaiden EM Mallorcalla

Anu Leppänen
Niki Finnström odottaa innolla edustustehtävää Espanjassa, missä hän ei ole aikaisemmin edes käynyt saati ohjastanut.

Kokelasohjastajien Euroopan mestaruudesta kilpaillaan perjantaina 28. kesäkuuta Mallorcalla, missä lämpömittari kohoaa päivällä 35 asteeseen.

Suomen edustaja on 21-vuotias Niki Finnström, joka työskentelee Christa Packalenin tallilla Hollolassa. Finnström on voittanut 12 lähtöä uransa aikana. Finnström ohjastaa aktiivisesti erityisesti kokelasohjastajien lähdöissä, ja on mukana Salamakypärät-kilpailussa. Finnströmillä on 79 ajettua ravilähtöä takanaan, ja ennen hevosiin siirtymistä hän ehti ohjastaa 30 ponilähtöä.

Finnströmille Suomen edustaminen kilpailussa on erityisen mieluisa tehtävä.

"Tuntuu hienolta päästä edustamaan Suomea, se on vähän isänmaallinenkin juttu. Valinta kilpailuun tuli yllätyksenä. Yritän pärjätä mahdollisimman hyvin ja tuoda pokaalin Suomeen. En ole aiemmin käynyt Espanjassa, joten samalla näen uuden ravimaankin", Finnström kertoo.

Kilpailuun osallistuu 13 nuorta ohjastajaa. Kokelasohjastajien Euroopan mestaruuteen saavat osallistua ohjastajat, jotka ovat korkeintaan 25-vuotiaita, työskentelevät ammattivalmentajan tallilla ja ovat voittaneet vähintään 5 ja enintään 100 lähtöä urallaan. Lähtöjen hevoset arvotaan ohjastajille. Kilpailussa ajetaan neljä lähtöä, joista ohjastajat saavat pisteitä sijoitustensa mukaan. Eniten pisteitä neljästä lähdöstä kerännyt ohjastaja voittaa Euroopan mestaruuden. - Suomen Hippoksen tiedote

Alustavan aikataulun mukaan EM-lähdöt ajetaan Suomen aikaa kello 22-00.30, ja Euroopan mestari on selvillä yöllä yhteen mennessä.

Osallistujat

Micha Brouwer, Alankomaat
Marc Moës, Belgia
Coloma Roig Monserrat, Espanja
Jonathan Cowden, Irlanti
Lorenzo Callegaro, Italia
Dominik Duda, Itävalta
Per Velte Kals, Norja
Matthias Legros, Ranska
Mats E Djuse, Ruotsi
Lisa Hanikirsch, Saksa
Niki Finnström Suomi
Veronika Porsova, Tsekki
Laszlo Veres Jr, Unkari

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuuma keskiviikko: Salamakypärät ratkaisuvaiheessa

Euroopan mestaruus Alankomaihin - Niki Finnström 10:s

Saunan lauteilta hevoshommiin ja Salamakypärät-voittajaksi

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video