Tapio Mäki-Tulokkaan jännitysviikko etenee Vermon kautta Solvallaan - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Tapio Mäki-Tulokkaan jännitysviikko etenee Vermon kautta Solvallaan

Kuva: Anu Leppänen
Tapio Mäki-Tulokas, Santtu Raitala ja Chief Orlandon hoitaja Jenni Mäenpää voittajakehässä Forssassa. Solvallassa oriin ohjissa on Mäki-Tulokkaan takavuosien työnantaja Björn Goop.

Tapio Mäki-Tulokkaan tallin vuosi 2018 oli yli 634000 euron palkintorahoilla ylivoimaisesti uran paras. Kuluva viikko näyttää suuntaa tälle vuodelle.

Tallin terävän kärjen osalta kausi on alkanut taas hyvin, vaikka ykköstykki Chief Orlandolla on jäänyt jossiteltavaakin. Seinäjoen ja Finlandia-ajon kolmoset ovat tulleet hyvällä tyylillä. Chief Orlandon ura on vahvassa nousussa viime Solvallan reissun jälkeen ja seurauksena. Norjalaisori voitti marraskuussa naapurin Hopeadivisioonan finaalin, ja palaa nyt rikospaikalle tähtäimessään Elitloppet-viikonlopun perinteinen kakkoskisa Sweden Cup. Sitä ennen tallin Brooklyn Hill ja Sue's Photo koittavat illalla Vermon valloitusta.

"Sue's Photolla (T64-1) on toivoton paikka, ja jotain yllättävää pitää tapahtua, jotta se pärjäisi", Mäki-Tulokas laskee.

"Tuolta täytyy varmaan pakittaa hännile alussa kuitenkin ja odottaa sitä onnenpotkua. Brooklyn Hillin (T64-6) asetelmakaan ei ole ihan optimaalinen, kun siinäkin on sisäpuolella nopeita avaajia. En ole varma, ladataanko me alkuun tänään, kun asetelma on tuollainen, mutta ohjastaja (Mika Forss) tekee tietenkin ratkaisut. Kuitenkin omistajan Lennart Ågrenin kanssa on puhuttu, että yritetään tehdä tästä hevosesta pitemmällä tähtäimellä hyvä ja mahdollisesti pitkäaikainen kilpahevonen."

Tallin viikon jännin paikka lienee kuitenkin lauantailla Solvallassa.

"Chief Orlandolla (Lauantai, lähtö 1, T4-1) on kaikki hyvin, ja ollaan tarkoituksella kilpailtu harvakseltaan, kun isoja lähtöjä kyllä riittää pitkin kautta. Seuraavaksi mahdollisia ovat mm. Oslo Grand Prix ja Kymi GP, joista jälkimmäinen kotikisana tietysti maistuisi. Ensin pitää kuitenkin tulla kutsuja näihin. Ori meni nelivuotiaana Norjassa ainakin kaksi hiittiä hyvin, toisessa 10,2,joten sikälikin lauantaikin on mielenkiintoinen. Pohdimme, otammeko kaikki kengät pois jo karsinnassa, kun Solvallan radan pinta on hyvin hieno. Muuten jatketaan samoilla varusteilla. Finaalipaikkaa haetaan kovasti, vaikka kiihdytyksessä ei taida päästä ohi Cyber Lanesta. Toivottavasti lopussa sitten."

Pääset tästä illan Vermon T64-lähtölistoihin.

Tästä voit klikata itsesi lauantain Chief Orlandon T4-lähtöön.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Goopilla vastauksia 75-jättipottikysymyksiin

Uusi gallup: Kenelle kuuluu vastuu?

Tapaus Propulsion: 5 avointa kysymystä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video