Uutiset

Fiona jää pois Vermosta - taas urakoitsijoiden välinpitämättömyyden uhri

Kuva: Ville Toivonen
Jarmo Vilkin hymy ei hyydy, vaikka vastoinkäymisiä tulee.

Jarmo Vilkin valmentaman Grainfield Fionan piti startata keskiviikkona Vermon T65-lähdössä, mutta kaksikko ei selvästikään ole onnettaren suosiossa.

Grainfield Fiona joutui maanantaina jo toisen kerran puolen vuoden sisään pieneen onnettomuuteen, jotka molemmat ovat johtuneet alueen työmaiden toimijoiden välinpitämättömyydestä. Monenlaisia hevosurallaan kokenut ja aikanaan pitkään Italiassa hevostöissä viihtynyt Vilkki, 57, osti viime vuonna Anjalankoskelta Kouvolasta hevostilan, jonne on rakentanut hevosilleen valmennusradan ja hyvät olosuhteet. Vilkki on operoinut 2000-luvulla kotimaahan palattuaan pienellä materiaalilla, mutta tallin voittoprosentti on monella kaudella ollut komea.

Valmennustoimintaa varjostaa näinä aikoina alueelle rakenteilla oleva iso vesiputkiprojekti välillä Utti-Kotka. Putken työmaihin liittyvät asiat ovat aiheuttaneet siis jo kahdesti harmia Grainfield Fionalle, 13,1, jolla oli tuore komea voitto Forssasta toissapyhältä alla, ja tarkoitus oli siis jatkaa Vermossa.

Maanantaina Vilkki oli ajamassa viimeistelytreeniä ennen Vermoa, kun ajopaikoille olikin nostettu massiivinen määrä vettä kaivannosta. Vesi oli alkanut jäätyä, ja Grainfield Fiona säikähti jään pettäessä, vaikkakin vain kavion syvyyteen.

"Grainfield Fiona on herkkä, ja se sai aikamoisen sätkyn ja polki molemmat kannat auki", Vilkki murehtii.

"Jouduin lääkitsemään sitä, jotta verenvuoto tyrehtyisi, ja lisäksi se reagoi lihaksillaan, kuten se herkästi tekee."

Toivon että pääsemme jatkamaan kilpailemista jo parin-kolmen viikon päästä, mutta kyllähän tämä hatuttaa perusteellisesti, kun oli saatu tamma pitkien odotusten jälkeen taas omalle tasolleen.

Eikä harmitusta varmasti vähennä se, että takana oli siis jo isompi vahinko viime syksyltä hieman vastaavasta syystä. Silloin paikallinen metsänhoitoyhdistys oli kaatanut isot risukasat harjoitusradan päälle näkymättömissä olevalle paikalle kaarteessa. Tuolloin Fiona venäytti äkkijarrutuksessa etujalkansa ja joutui kolmen kuukauden paussille."Putkiurakka oli tiedossa paikkaa hankittaessa, ei siinä mitään", Vilkki kertoo."Kuitenkin ihmisten välinpitämättömyys harmittaa. Kunnon yhteydenpidolla tai hevosten huomioon ottamisella nämä olisi voitu välttää. On melkein sietämätöntä, ettei metsän raivaamisesta vastuussa oleva taho ole vieläkään tullut katsomaan, mitä saivat aikaiseksi, lupauksista huolimatta. Sitten tämä ojankaivuuporukka: tulivat paikalle, mutta kohauttelevat vain olkia, kun kysyin, miten aikovat kantaa vastuunsa tapauksesta. En ole näistä mitään maallista vailla, mutta pieni kunnioitus ja asiallinen kohtelu olisivat paikallaan. "


Toivottavasti edes joku oppii näistä jotain.

Pääset Grainfield Fionan uran statistiikkaan tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Zeus Kemp jää eläkkeelle - Stonecapes Rain Packalénilta Salolle

Roosaa siellä - roosaa täällä: Sokkanen lohkaisee T65-suosikin palkinnosta

Jarmo Vilkki osti menestyshevosensa pojan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video