Uutiset

Ponssen miehen osaomistama Tellmeastory voitti Vincennesissä

Kuva: Anu Leppänen
Björn Goop menestyy Ranskassa, ja tiistaina tuli taas voitto "suomalaishevosella".

Suomalaiskimpan, muiden muassa Juha Vidgrenin ja Tero Pohjolaisen, omistama Tellmeastory otti tiistaina Vincennesissä avausvoittonsa Ranskan maaperällä. Ruunan valmentaja Björn Goop oli muutenkin vauhdissa.

Kuusivuotias Ruotsissa syntynyt Tellmeastory aloitti uransa Veijo Heiskasella ja se jäi muun muassa niukasti ulos Derbyn finaalista naapurimaassa. Viisivuotiskaudella se siirtyi Goopin valmennukseen, ja tiistain ykkönen oli kolmas Goopin ajamista yhdeksästä startista. Ranskassa kolmas kerta toden sanoi.

Lähdön nimi oli Prix de Bercy, ja se ajettiin 2850 metrillä volttilähetyksellä. Ruuna meni kilometriajan 16,2 ja tienasi voitosta 20700 euroa, jotka olivat kolmeen Ranskan starttiin ensimmäiset rahat. Sillä on nyt reilun 900000 kruunun voittosumma ja seitsemän voittoa 33 startista.

Goop ajoi Zola Bokon pojalla ensin keulaan. Matkalla ruuna ravasi kolmannessa sisällä. Se sai loppusuoralla onnekkaastikin tilaa vapaata sisärataa pitkin, kun keulahevonen aurasi ulospäin ja toisessa sisällä juossut hevonen yritti turhaan ohitusta ulkopuolelta.

Ville Toivonen
Tero Pohjolainen on Tellmeastoryn kasvattaja ja kimpanvetäjä, ja hevonen myös aloitti uransa hänen valmennuksessaan Ruotsissa. Jo ruunan emä Katydid oli Pohjolaisen menestysvalmennettava.Tero Pohjolainen on myös kasvattanut Tellmeastoryn, jonka emä Katydid oli hänen valmennuksessaan todella menestyksekäs mekein miljoonan kruunun voittosummallaan, josta pääosa tuli Suomesta. Osaomistajiin kuuluu siis Ponsse Oyj:n puheenjohtaja Juha Vidgren.

Innokas hevosmies isänsä tapaan, Juha Einarinpoika Vidgren, on myös Vincennesin valloittajan Tellmeastoryn osamistaja. Kuva: Ville ToivonenGoop ajoi tiistaina Ranskan pääradalla toisenkin tolpan, kun myös tallin Danne Edel, 8, aiemmin Reijo Liljendahlin valmennettava, valloitti Vincennesin toisella yrittämällään. Ykkönen oli Goopin 100. voitto valmentajana Ranskassa. Jorma Kontion ohjastama M.T.Joinville oli Dannen voittaman lähdön neljäs.

Pääset Vincennesin tuloksiin tästä.

Voit katsoa Tellmeastoryn lähdön tästä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Calgary Games johti Åbyn mestaruusjuhlia suvereenilla tyylillä - mukana Jompen videohaastattelu

Mikko Laakkonen osti Åbyn huutokaupan kalleimman varsan - Ingman myyyjänä

Calgary Games jatkoi vailla vastusta UET Grand Prixin karsinnoissa - astuu Menhammarissa ensi kaudella

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video