Uutiset

Kavioliigan kaksi ylivoimaista: Vixen ja Lexus

Vermossa nähtiin lauantaina paljon huippu-urheilua. Kavioliigat molemmille roduille tarjosivat kaksi suvereeniä voittajaa: "Herra X:t".

Suomenhevosten Herra X oli tietenkin Vixen, jolla Mika Forss jäi johtavan rinnalle, mutta ei häkeltynyt, eikä ollut aihettakaan. Lopussa Markus Porokan valmentama ori karkasi "maisemaan".

"Tai Jenni (Porokka) sitä on viimeiset pari kautta valmentanut", tunnustaa Markus Porokka.

"Kuninkuusravit menivät pieleen, kun oriilla oli suussa paha tulehdus, ja sen jälkeen on ollut sellainen fiilis, että tämä kausi alkaa olla tässä. Viikolla kuitenkin Jenni sanoi, että voiko tämä hevonen olla niin hyvä, kuin miltä se tuntuu. Sanoin hänelle, että älä ala luulotella liikoja, tulee pitkä matka ajaa 500 kilometriä takaisin otiin Vermosta. Mutta kyllä se oli mahtava. Ehkä Tornion heinäkuun 23-aika ensimmäinen maili kolmatta kiertäen oli vastaava. Mutta tähän asti se ei ole jättänyt kavereita lopussa. Nyt kuitenkin karkasi. Kilpaillaan jonkin matkaa vielä, hevonen sanoo itse milloin kausi päättyy. Talvi treenataan ja ensi vuonna koitetaan sitten uudestaan."

Hieman samat puheet oli toisen Herra X:n, Lexus Dreamin valmentajalla. Markku Nieminen. Kavioliiga oli myös perinteinen Käpylä GP. Hannu Torvinen, joka tuurasi ajokieltoista Ari Moilasta kärryillä, ajoi Lexus Dreamilla takamatkan juoksuradalta keulaan, ja alussa laukannut Atupem ei pystynyt lopussa haastamaan, vaikka tapansa mukaan vahvasti tulikin. Ei ihme, sillä Lexus Dream meni 13,8 2640 metriä voltista, kahden kymmenyksen päähän SE-ajasta.

"No nyt oli mainio", Nieminen myhäili.

"Kevät-kesä menee allergioden kanssa, ja siksihän tässä vaikeuksissa ollaan oltu (positiivinen lääkeainenäyte, vaikka todistetusti allergialääkettä on annettu varoaikoja noudattaen). Nyt otetaan vähän takasin sitä, että hevonen on tuntunut jäätävältä jo jonkin aikaa. Sillä on paljon mahtavia ominaisuuksia, mutta yksi on, että ruuna menee juuri sitä vauhtia, mitä kuski halua. Se lähti tosilujaa, mutta antoi vauhdin pois heti, kun kuski otti kiinni. Se oli tärkeää tänäänkin. Minulla on haave ensi kevään Solvallasta. Tämä loppukausi tähdätään varmaan tähän Kavioliigaan."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Kolmenkympin tietämissä useimmat meistä alkavat kaivata takaisin synnyinseudulleen" – Erkki Lappi muutti Pohjois-Savoon

Reima Kuislan Seinäjoki Racen hopeamitalisti Markku Niemiselle - ”Toivottavasti nyt onnistutaan paremmin”

Korpi ja kiltit tammat eivät Derbyssä häviä - nyt vuorossa Magical Princess - plussana Korven videohaastattelu

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video