Uutiset

Erkki-Pekka Mäkinen: ”Kai se on mentävä Kauppatorille jalkapuuhun”

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Toisin kuin Derbyssä, Graceful Swamp jäi tällä kertaa Vermossa vaille seppelettä.

UET Grand Prix’n jälkipelit jatkuvat. Graceful Swampin ongelmat paikallistuivat vatsaan.

Graceful Swampilla oli kaikki hyvin siihen asti, kun se lähti alkuiltapäivästä kotoa Teiskosta kohti Vermoa, mutta perillä hevonen ei ollut enää oma itsensä.

”Se oli jotenkin hiljainen, ei ollenkaan oma iloinen itsensä, ja rupesi jopa pukittelemaan Ruotsin tv:n kameroiden edessä, kun lähdin ajamaan esilämmitystä. Minä käänsin sen tietysti mielessäni niin, että hevonen on vaan nyt mahdottoman hyvä, mutta eiköhän se yrittänyt sittenkin sanoa jotain. Että ymmärrä hyvä mies, kaikki ei ole kunnossa”, Erkki-Pekka Mäkinen epäili jälkeenpäin.

”Kakannut se ei koko päivänä ennen kuin neljä minuuttia ennen starttia. Sen jälkeen se jäi pieruttelemaan ja otti varmaan startissa vähän ilmaakin, mitä se ei ole yleensä tehnyt."

"Auton takaa se meinasi lähteä lujaa, mutta löi sitten pään alas ja jarrutti. Ihan hyvän juoksun se sai silti, ja normaalina sen olisi pitänyt pystyä olemaan minusta toinen-kolmas. Voittajalle ei olisi voitu mitään, se on pakko myöntää. Kai se on mentävä Kauppatorille jalkapuuhun ihmisten soimattavaksi, kun tuli auottua päätään”, Erkki-Pekka veisteli.

”En ymmärrä, mitä me tehtiin valmistautumisessa väärin. Kaikki koitettiin tehdä niin kuin aina, mutta onhan niitä mahanpuruja joskus meillä ihmisilläkin ilman kummempaa syytä. Ja silloin varmasti huvita juosta.”

Tutkimuksiin loppuviikosta

Vielä kotimatkallakaan Graceful Swamp ei ollut oma itsensä.

”Se löi kylkeä kohti laitaa, kuopi ja oli rauhaton. Mietin, että pitäisikö ruveta soittelemaan eläinlääkäreille, mutten halunnut häiritä lauantaina heitäkään, kun hevonen oli kuitenkin jaloillaan”, Erkki-Pekka Mäkinen muisteli.

”Kotona annoin sitten kipulääkkeen ja mahalääkkeen, jota (eläinlääkäri) Rekilän Riina on neuvonut antamaan starttien jälkeen. Sehän rupesi syömään ja juomaan, rauhoittui 1-2:n maissa ja oli aamulla aika lailla normaali.”

”Ellei mitään yllättävää ilmene, niin ei hosuta vaan mennään tutkimuksiin vasta loppuviikosta”, Mäkinen suunnitteli.

”Tarkoitus oli ajaa kolmen viikon päästä St Leger, mutta eiköhän se jätetä nyt väliin ja käännetä katseet jo Kasvattajakruunuun. Ja jos yhtään mitään negatiivista ilmenee, kausi oli tässä.”

Varsakaupat startin jälkeen

Vaikka UET Grand Prix oli Erkki-Pekalle luonnollisesti valtava pettymys, päivään mahtui jotain hyvääkin.

”Startin jälkeen tuli Anders Ingman juttusille ja tehtiin kaupat kesällisestä Matteo de Veluwesta (Brad de Veluwe-Hermione de Veluwe, Kadabra). Se tulee kilpailemaan Pekka Mäkinen Kp:n ja Lars Ingman Oy:n nimissä”, Mäkinen kertoi.

Sukuvarsakaupoilla hän oli ehtinyt käymään jo aiemminkin.

”Pidettiin Lempäälän Hevosystävien pikkujoulut meillä elokuussa, ja Koskion Sallan kanssa tuli juttua, että hänellä oli orivarsa Mavens Waysta ja ME-tamma Maggie Cloudista (Give Me A Reason). Kaupathan siitäkin tuli ”, Mäkinen nauroi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vuoden hevosen "Sämpylän" menetys kosketti monia: "Raha ei ratkaise kaikkea"

Graceful Swamp Vuoden hevonen - katso lista kaikista palkituista

Päivän ravit: E-P:n Alligaattori näyttää taas menemisen mallia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video