Uutiset

Ari Moilanen ranskalaisatakista: ”Miten tuollainen mies saa edes ajaa?”

Ville Toivonen
Ari Moilanen ei katsonut hyvällä ranskalaisohjastajan otteita radalla eikä varikolla.

UET Grand Prix’n Suomi-Ranska-maaottelu ei päättynyt vielä maaliintulon jälkeen.

Ari Moilanen oli antamassa lähdön jälkeen tallialueella tv-haastattelua, kun ranskalaista Florida Sportia ajanut espanjalainen Patrick Joel Pascual Lavanchy yritti ajaa häntä päin. Moilanen väisti sujuvasti ilman, että suurempaa vaaratilannetta pääsi syntymään, mutta tuomaristo langetti espanjalaiselle epäurheilijamaisesta käytöksestä 4000 euron ja 4 viikon ajokiellon.

”En ymmärrä, mistä se poltti päreensä. Ajoin toista rataa Goopin takana. Se yritti survoa samaan paikkaan, mutta siihen ei mahtunut kuin yksi valjakko”, Ari Moilanen kuittasi ensimmäisen takasuoran tilanteen.

Tv-kuvasta ei pysty sanomaan, mitä rataa Moilanen Graceful Swampilla ajaa, mutta tuomariston päätös olla langettamatta Moilaselle mitään rangaistusta vahvistaa hänen lausuntonsa. Jälkipelit pelattiin varikolla.

”Pari, kolme kertaa se ajoi kohti ja piti hirveää meteliä. Kielimuuri oli välissä. Ja oli se minua etsiskellyt vielä senkin jälkeen, kun oli vienyt hevosen pois. Ei kuitenkaan enää kohdattu.”

”En ymmärrä, miten tuollainen mies saa edes ajaa tällaisessa lähdössä. Startteja ei ollut uralla takana paljon mitään, ja otteistakin radalla näki, ettei homma ollut hanskassa”, Ari Moilanen ihmetteli.

Le Gros Bill laukkasi hopean?

EM-lähdöissä eniten jossiteltavaa jäi 5-vuotiaiden EM:ssä juosseelle Le Gros Billille. Se eteni loppukurvissa lähdön lopullisen kakkosen Portlandin selkään niin hienon näköisenä, että olisi saattanut hyvin tulla tästä suoralla ohi – ellei olisi laukannut.

”Ajoin takasuoran tosi lujaa ja ajattelin laskeutua hetkeksi toiselle radalle huilaamaan. Kun takaa tuli hevonen, piti nousta saman tien uudestaan kolmannelle, ja sitä hevonen ei kestänyt vaan laukkasi”, Iikka Nurmonen pahoitteli.

”Oriilla oli ekaa kertaa jenkkikärryt, ja kolmatta rataakin kaarre olisi voinut olla vaikea selvittää ravilla. Mutta jos se olisi onnistunut, niin miksei Le Gros Bill olisi saattanut olla vaikka toinen. Niin hyvältä se laukkaan asti tuntui.”

Le Gros Billin hurja syyskunto olisi saattanut tuoda ravilla EM-hopeaa. Arkistokuva: Janne KetolaKorjaus 15.10. klo 11.40: Patrick Joel Pascual Lavanchy on espanjalainen, ei ranskalainen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pekka Korven synttäriviikot huipentuvat juhlalähtöihin

Rakasta, sillä tänään hevonen on hengissä

MT: Hevosen vatsaontelon repeämiä mahdoton paikata - "syyt jäävät usein epäselviksi"

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video