Uutiset

Jorma Kontio lepäsi alkuviikon olkapäävamman takia

Antti Savolainen
Jorma Kontio, kuvassa 5.10. Kriterium-raveissa Teivossa, joutui poikkeuksellisesti pitämään alkuviikosta pari iltaa lepoa raveista olkapäähän tulleen kolhun takia.

Jorma Kontiolla ei ole urallaan tullut liikaa poisjääntejä raveista. Kuinka olisi tuohon voittomäärään voinutkaan? Maanantai ja tiistai jäivät melkein 11000 voiton mieheltä kuitenkin väliin.

Kontio ajoi jo lauantaina Vermossa olkapää kipeänä, samoin sunnuntaina Hampurissa. Maanantain Mantorpista ja tiistain Axevallasta maestro joutui tämän takia jäämään pois.

"Sattui pieni hämminki hevosen kanssa kotona viime viikolla treenissä", Kontio kertoo.

"Ihan maailman kiltein hevonen, mutta siinä oli vain sellainen hankala tilanne, ja en pysynyt kärryillä. Ei mitään dramaattista. Muuten meni hyvin, mutta olkapää sai siipeensä siinä tilanteessa. Mitään ei mennyt rikki, mutta se on ollut kipeä, ja jouduin sitten jäämään pareista raveista kotiin. Illalla Solvallassa jatketaan kuitenkin jo taas. Tilanne on nyt parempi."

Urallaan yli 10950 voittoa ohjastaneella Kontiolla on Solvallan illan raveissa kahdeksan ajokkia, joista viisi tulee Timo Numoksen tallista. Kontio voitti 2018 kotiratansa Solvallan ohjastajaliigan kolmatta kertaa urallaan. Tänä vuonna hän taistelee edelleen liigan ykköstilasta. Örjan Kihlström on ykkösenä 2019 ajettuaan 80 ykköstä. Kontiolla on 71 ja kolmantena olevalla Erik Adielssonilla 49. Seuraavana on koko maan liigaa johtava Ulf Ohlsson, 43. Koko Ruotsissa Ohlsson on 2019:kin ylivoimainen 263 ykkösellään, Kontio kakkonen (189) ja Kihlström kolmonen (177).

Tästä pääset Jorma Kontion tietoihin Wikipediassa.

Tässä linkki puolestaan Ruotsin ravimuseon materiaaleihin Jormasta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Saksalaisruuna T86:n pankkina

Pottia potin päälle - Ruotsissa lymyää iso T86

Keulaan ja kukat Gävlen 75:ssä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video