Uutiset

Kotimaan kärkitulos huipensi Peter Lindroosin viikon

Kuva: Anu Leppänen
Peter Lindroos ajoi tällä viikolla kahta hevosta, ja tuloksena oli kaksi voittoa. "Kun hevoset ovat hyvässä kunnossa ravipäivänä, niin tulosta tulee. Välineurheiluahan tämä on", Lindroos sanoi.

SEINÄJOKI. George Birdlandin kyydissä Tuomas Pakkasta tuuranneen Peter Lindroosin raviviikko oli sataprosenttinen. Forssalaisen ajotehtävät ovat vähentyneet, mutta tilalle on tullut lihashuoltohommia.

Seinäjoen T76-kierros alkoi vauhti-iloittelulla, jonka tarjoili Peter Lindroosin ajama George Birdland. Mailin pikapyrähdyksessä se otti isännän elkein keulat ja jäi pitämään tasaisen kovaa tempoa: avauspuolikas paineltiin 11,5 ja kierroskin 12,5-kyytiä. Excalibur It kiri lopussa lähelle, mutta George Birdland oli urhea ja piti ykköseksi.

Helmikuinen voittotulos 13,2/1600a on kauden kotimainen kärkinoteeraus. Stoneisle Ocean tosin on mennyt Ruotsin puolella Solvallassa kaksi kymmenystä nopeamman tuloksen.

George Birdlandia useimmiten ajanut Tuomas Pakkanen oli tänä lauantaina TotoTV:n studiovieraana, mutta "varamiespalvelusta" kuskiksi löytyi Peter Lindroos.

"George Birdland tuntui tosi vahvalta koko ajan, mutta kyllä kierroksen jälkeen ajattelin, että voiko tämä jaksaa loppuun asti", Peter Lindroos pohjusti. "Yleensä kun hevonen painaa noin paljon, helposti stoppi tulee yhteen askeleeseen. George Birdland kesti kuitenkin hienosti loppuun asti. Täydet pisteet sekä hevoselle että valmentajalle. Hevonen on nyt hirmu lyönnissä."

Lindroos ja T76-voittajan valmentaja Pasi Väisänen tutustuivat jo parikymmentä vuotta sitten siihen aikaan, kun Väisänenkin vaikutti vielä Forssan seudulla. Nykyään Väisäsellä on kolmetoista treenattavaa Pyhännässä.

"Nythän Pasi vaikuttaa vähän ylempänä Suomessa ja ajelen hänen hevosiaan vain silloin tällöin, lähinnä joskus tuurailen Pakkasta."

Peter Lindroos ajoi huippuvuosinaan 2010-luvun taitteessa parhaimmillaan yli 700 lähtöä vuodessa, ja voitokkaimpana kautena vuonna 2011 hän ajoi 64 ykkössijaa. Viime vuosina ajotehtävät ovat kiristyneen kilpailun myötä vähentyneet, mutta Lindroos näkee asiassa myös positiivisen puolen.

"Kilpailu on kovaa kun on tullut nuoria kavereita, mutta se on toisaalta positiivista. Muutenhan tämä laji näivettyisi, jos tätä nuorisoa ei tulisi. Joiltahan se on toki aina pois, mutta en ole siitä millään lailla pahoillani. Lajin kannalta se on erittäin positiivista", Lindroos korostaa.

"Sen verran ajan kilpaa kun ilmoitellaan, mutta päätyönä teen nykyään laserhoitoja Etelä-Suomessa. Se on mielenkiintoista hommaa ja koko ajan lisääntynyt. Lihashuoltoa, jalkoja, niveliä. Yritetään paikallistaa vikoja, kun vaikka hevosen ravi ei käy. Pikkupojasta asti kun on tehnyt tätä hommaa, niin on jonkinlaista näkemystä siihen hommaan."

Peter Lindroos ja Pasi Väisänen pääsivät juhlimaan T76-voittoa George Birdlandin kanssa. Kuva: Anu Leppänen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

T76-voitto Oulussa käynnisti shampanjajuhlat Pariisissa

Baby Beyonce on susi tositilanteessa

Toteutuneita etiäisiä ja dramaattisia viimeistelyitä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video