Ravien huumorisarjakuvista kirja - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Ravien huumorisarjakuvista kirja

Ravinetin sivustoltakin tuttu Nollanollaa-sarjakuva löytyy nykyään myös kirjakaupoista. Sarjakuvaa piirtävällä Tommi Partasella oli jo niin hyvä kokoelma strippejä kasassa, että suosittujen huumorisarjakuvien painattaminen kirjoihin ja kansiin tuli ajankohtaiseksi.

Nollanollaa ruotii raviurheilun ihmisiä ja ilmiöitä humoristisella otteella. Lajin hauskat termit ja sanasto saivat Partasen alun perin tarttumaan kynään.

"Katseltuani ravilähetyksiä ja vihjeohjelmia mieleeni tuli tietyistä käsitteistä fingerporimaisia väännöksiä. Selkäjuoksu ja voilokki olivat niitä ensimmäisiä ideoita. Lopulta ne oli vain pakko laittaa paperille ja piirtää sarjakuvaksi, jotta sai ideat pois päästä pyörimästä", Partanen kertoo.

"Osaltaan asiaan vaikutti myös ravilähetyksistä välittynyt huumori ja ravi-ihmisten ilmeinen kyky itseironiaan. Monilla ruutukasvoilla ja haastateltavilla oli nähtävissä pilkettä silmäkulmassa. Se loi positiivisen kuvan koko lajista."

Sarjakuvien piirtämisen lisäksi Partasesta tuli aktiivinen ravien seuraaja ja satunnainen pelaaja. Ensimmäistä kertaa Toto75-peliä kokeillessaan Partanen sai heti seitsemän oikein, mutta voitto-osuus jäi panosta pienemmäksi. Nykyään hän pelaa satunnaisesti, mutta raveissa miestä kiehtoo nimenomaan hevoset ja persoonat. Hän on pienellä osuudella mukana nelivuotiaassa kilpatammassa Toto Grotto.

"Syitä kiinnostuksen lisääntymiseen oli kaksi: Brad de Veluwe ja Köppinen. Bradin kansainvälinen menestys herätti kiinnostukseni suurena urheilun ystävänä. Havahduin siihen, että meillä taitaa olla kasvamassa Suomessa uusi urheilun kansainvälinen supertähti. Köppinen puolestaan lumosi minut karismallaan ja sai huomaamaan, kuinka hieno eläin hevonen on", Partanen kuvailee.

Nollanollaa-sarjakuvakokoelma on myytävänä Adlibriksessa. Tuoreimpia piirroksia julkaistaan myös Ravinetin sivuilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nollanollaa-sarjakuvia

Nollanollaa-sarjakuvia

Nollanollaa-sarjakuva 31.1.2017

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video