Uutiset

"Hermoton" Next Direction Elitloppetiin!

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Välkommen till Elitloppet, Next Direction!

Tiistai-iltapäivän ilouutinen on, että Next Direction sai kutsun ja tulee edustamaan Suomea tämän vuoden Elitloppetissa.

Finlandia-ajon hienon kakkosen jälkeen spekulaatiot ovat käyneet kiivaina, saisiko Suomi Next Directionista edustajan vajaan parin viikon päässä lymyävään Elitloppetiin. Finlandiassahan ruuna jopa hieman lähestyi maailmanartistia Readly Expressiä loppumetreillä.

Tiistai-iltapäivän Solvallan nettilähetyksessä kisan promoottori Anders Malmrot sitten kertoikin Timo Hulkkosen silmäterän saaneen sekä vastaanottaneen kutsun Elitloppetiin. Suomalaisia Elitloppet-hevosia ei muutenkaan ole määräänsä enempää, ja Suomessa syntyneet ovat tietysti vielä harvemmassa. Tuorein tapaus on tottakai Elian Webin osallistuminen 2017, jolloin ruuna jäi kasiradalta startanneena lopulta pussiin omassa karsinnassaan, eikä päässyt finaaliin.

Next Direction on aloittanut uuden kauden entistä pontevampana, ja sadekelillä Finlandia-ajossa syntyneestä uudesta ennätyksestä 10,7 jäi vaikutelma, että paljon lisää on tulossa. Ruuna on näytänyt myös vankkaa lähtönopeuttaan viime starteissaan, mitä ominaisuutta tosiaan tullaan tarvitsemaan Elitloppetissa.

"Next Direction on tuntunut entistäkin paremmalta Finlandian jälkeen", Timo Hulkkonen kertoo.

"Enimmäkseen ohjelmassa on ollut lepoa. Tällä viikolla tulee hiitinajoa ja ensi viikolla myös. Kunto tuntuu kyllä olevan niin hyvä, kuin se voi olla, ja kaikki vaikuttaa lupaavalta. Elitloppet on jännittävä paikka meille kaikille tietysti, mutta onneksi hevonen on melkein hermoton. Se ei stressaa mistään, ei reissuista, ei kilpailuista. Solvallassa tullaan menemään jokseenkin samoilla varusteilla. Kenkien riisumista pohditaan sitten riippuen monista asioista. Kärryt ovat samat multicamit, näin on Iikka Nurmosen kanssa puhuttu. Laput ovat luultavasti samat melko avoimet laput, jotka Finlandiassakin olivat. Hevonen on näyttänyt osaavansa avata lujaa, joten toivotaan hyvää lähtörataa."

Timo Hulkkonen on valmentaja-, hevosenomistaja- ja kasvattajauransa huipulla puolentoista viikon päästä sunnuntaina. Kuva: Ville Toivonen"Pekka Korpi neuvoi meitä matkustamaan päivälautalla, jolloin hevosen unirytmi häiriintyy mahdollisimman vähän. Menemme keskiviikkona jo lähemmäs Naantalia ja jatkamme torstaiaamuna päivälautalla Ruotsin puolelle juuri Korven talliin Sisu-siittolan tiloihin Tukholman lähelle."

Anders Malmrot perusteli valintaa seuraavasti:

"Finlandiasta alkaen on ollut sellainen olo, että Next Direction pitää saada mukaan. Sen starttinopeus, nouseva ura ja hyvä taistelu Readly Expressiä vastaan tekivät vaikutuksen. Nuori, nouseva ja voitontahtoinen kuski Iikka Nurmonen on hyvä lisä pakettiin. Sen sijaan pyhän Copenhagen Cup-voittaja Handsome Brad ei ole tulossa mukaan. Valmentajansa Ulf Stenströmer päätti näin. Seuraava valinta Elitloppetiin, hevonen numero 12, ilmoitetaan huomenna."

Toistaiseksi Elitloppetiin 2019 ovat tulossa seuraavat hevoset (valmentaja, kuski jos tiedossa, maa):

Readly Express (Timo Nurmos, Björn Goop, Ruotsi)

Propulsion (Daniel Redén, Örjan Kihlström, Ruotsi)

Dijon (Romain Derieux, Ranska)

Aubrion Du Gers (Jean-Michel Bazire, Jos Verbeeck, Ranska)

Double Exposure (Daniel Redén, Erik Adielsson, Ruotsi)

Looking Superb (Jean-Michel Bazire, Åke Svanstedt, Ranska)

Uza Josselyn (Rene Aebischer, Sveitsi)

Makethemark (Petri Salmela, Ulf Ohlsson, Ruotsi)

Heavy Sound (Daniel Redén, Kenneth Haugstad, Ruotsi)

Bahia Quesnot (Junior Guelpa, Ranska)

Next Direction (Timo Hulkkonen, Iikka Nurmonen, Suomi)

Suomessa syntyneet Elitloppet-edustajat kautta vuosien:

Lucky Number (1987)

Houston Laukko (1994)

Isla J Brave (1996)

Baron Pepper (1999, 2000 ja 2001)

Indian Silver (1999 ja 2000)

BWT Magic (2001)

Not A Spacecase (2001)

Incognito Kemp (2002)

Brad De Veluwe (2013)

Elian Web (2017)

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Työhyvinvointipsykiatri ja hevosmies Elmo Niskasaari: "Hevosammattilaisten työssä jaksamisen Pandoran lipas on avattava"

Nurmos avoimena Calgary Gamesistaan: "Viisain hevonen ehkä ikinä, talvimeeting tai siitosura nopeastikin mahdollisia - kaikki auki"

”Paras valjakko voitti lauantaina, tarjotaan uusi haaste Lappeenrannassa” – An-Dorra jatkaa Suomen kamaralla kilpailemista

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video