Suomalaisjuhlat Solvallassa - Nadal Broline Elitloppetiin? - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Suomalaisjuhlat Solvallassa - Nadal Broline Elitloppetiin?

Tiistai-ilta Solvallassa piti sisällään paljon mielenkiintoista ja runsaasti menestystä suomalaishevosenomistajille. Kirsikkana kakussa oli Onkel Investin Nadal Broline 09,1!

Viime vuoden Elitloppet-kolmonen oli huiman hieno voittaessaan illan päättäneen Meadow Roadin lähdön. Voittoaika kertoo tietenkin paljon, mutta että pystyy menemään sellaisen suoraan tauolta ja kierrellen tulemalla 07:n pintaan viimeiset 700 metriä. Wau!, kuten ATG:n kommentaattori Fredrik Widman intoutui huudahtamaan. Rattailla oli ruunan uusi valmentaja Björn Goop, joka oli muutenkin isossa roolissa tiistai-iltana kolmella T64-voitolla, joista kaksi tuli suomalaisomistuksessa kilpailevilla hevosilla.

"Hieno esitys Nadalilta, jolla oli vasta vähän kovaa ajoa takana", Goop kommentoi voittajahaastattelussa.

"Se oli toki treenannut hyvin muuten. En ole varma olemmeko menossa Elitloippetiin? Isoja lähtöjä on paljon muitakin vuoden mittaan."

Mielenkiintoista nähdä, mikä on lopullinen päätös Elitloppetin suhteen, sillä kisan manageri Anders Malmrot innostui takuulla illan showsta. Onkel Investin Oy:n taustalla olevan Päivi Laakkonen-Mäkihongon superruuna on joka tapauksessa vakuuttavassa iskussa. Perfect Spirit rynnisti ensimmäisen puolikkaan jälkeen keulaan. Se paineli 09,8 kierroksen, mutta lopukaarteessa eväät oli syöty, eikä Daniel Redénin talli saa ainakaan siitä neljättä Elitloppet-edustajaansa tälle toukokuulle. Milliondollarrhyme, 09,2, antoi voittajalle tiukan vastuksen. Sen ulkopuolella kiertänyt Nadal, 9, kuitenkin jyräsi loppumetrit vastustamattomasti osoittaen jälleen mahtavan kilpailupäänsä. Ykkönen oli 200000 kruunun arvoinen.

Suomalaisten ja Goopin juhlat aloitti Stall Nikkasen kasvattama ja omistama Short In Cash, jonka kauden avaus tapahtui komeasti täyden matkan volttituloksella 12,9 ja ylivoimaisella voitolla. Björn Goop ajoi loppuvuonna valmennukseensa tulleella viisivuotiaalla oriilla aikaisin keulaan ja lopussa omille teilleen, ja Ready Cashin poika voi mennä vielä pitkälle. Sen se näytti jo Petri Puron valmennuksessakin, mutta otteet ovat olleet toivottoman epävarmoja tähän asti. Ykkönen oli 40000 kruunun arvoinen.

Lisää suomalaistaustaista menestystä tuli tammalähdössä, jossa Pirjetta Laakson valmennettava Flavienne Lascaux karkasi niin ikään kauas vastustajiltaan ja meni 12,7. Sekin oli viime kaudella kovin epävarma, mutta on nyt mennyt kauden kahdessa startissaan ravia ja voittanut kymmenien metrien erolla Jorma Kontion ohjastuksessa. Markku Niemisen tallin Sahara Peyote, 3, puolestaan meni täyden matkan ajassa 14,3 Breeders Coursen karsinnassa "Jompen" ajamana ja tienasi 50000 kruunua. Belker oli ykkönen tuloksella 14,0.

Tästä näet Solvallan T64-kohteet.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Chapuy johdattaa Elitloppet-pottiin

Moni Viking voitti Harper Hanoverin ME-ajalla

Päivän ravit: nyt se alkaa plus Halmstadin jackpot!

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video