Ranch Kellyn jatkostartit vielä auki: "Astutus edellä" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Ranch Kellyn jatkostartit vielä auki: "Astutus edellä"

Kuvat: Anu Leppänen
Ranch Kellyllä on jo neljä Suomen ennätystä "aikuisten sarjoista", ja illalla Vermossa olisi tarjolla mahdollisesti viides.

Ranch Kelly tulee Vermoon illalla tekemään uutta Suomen ennätystä harvinaisemmassa lajissa: 3100 metrin ryhmässä.

Mukana kyseisesssä lähdössä (T64-1) on tietysti kuusi muutakin tammaa metsästämässä ennätystä. Tällä matkallahan se on autolähetyksellä poikkeuksellisesti heikompi, kuin volttilähetyksellä. Ranch Kelly on itse mennyt voltista 15,1, mutta auton takaa Joyeuse d'Or meni 16,1 ja Suomessa syntyneistä Coming Heart on mennyt 17,4, joten ennätys on tänään tosiaan vaarassa!

"Kellyllä on kaikki hyvin", raportoi sen valmentaja Anne Luttinen.

"Startit tulivat nyt vähän turhan lähekkäin, kun tässä Vermon startissa oli vähän pelkoa, että syntyykö lähtöä ollenkaan. Jokimaalla tamma sai kuitenkin nätin juoksun, kuten toivottiinkin, ja painettakin näytti olevan ihan sopivasti. Kyllä sen pitäisi olla ihan oma itsensä illalla."

"Kilpailemisen jatkosta en nyt osaa sanoa vielä mitään, kun Elitloppetin jälkeen olisi tarkoitus astuttaa Kelly Readly Expressillä. Kellyn kiimojen ajankohdat ja astutukseen liittyvät asiat ovat nyt etusijalla, ja mietitään startteja sitten siinä sivussa. Eläinlääkäri Leena Väihkönen on tässä asiantuntijana. Hän on tutkinut Kellyn ja varsan saamiseen ei sen perusteella ole mitään estettä. Siemennetään sitten, kun on sen aika. Ajetaan mahdollisesti kilpaa, jos se ei haittaa tuota varsantekoprojektia."

Luttinen on hiljan muuttanut uuteen paikkaan Mäntyharjulle, missä olosuhteet on tehty hevosille hyviksi.

"Paikat alkavat olla valmiina, sekä tallit että ajopaikat. Täällä on nyt yksi vieras tamma Kellyn ohella, ja jatkossa tarkoitus on alkaa treenata ehkä muutamaa lisähevosta."

Naiset Ranch Kellyn takaa: Anne Luttinen ja tyttärensä Heidi Konga.Tästä pääset Hippoksen Suomen ennätyksiin.

Tämä linkki vie illan T64-lähtölistoihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Huippusukuinen yhdistelmä näki päivänvalon: Ranch Kellylle orivarsa

75-karonkka: Ranch Kelly on saanut manttelinperijän

Vuoden hevosen "Sämpylän" menetys kosketti monia: "Raha ei ratkaise kaikkea"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video