Uutiset

Harri Kotilainen ajaa Välähdystä Nordic Kingissä

Nordic King -voittoa puolustavan Välähdyksen rattailla nähdään juhannuksena Harri Kotilainen, joka ajoi oriilla viime vuonna kaksi voittoa.

Ville Korjus on ajanut tämän vuoden kaikki startit Välähdyksellä itse, mutta Nordic Kingissä hän luovuttaa ohjat Harri Kotilaiselle. Kotilainen ajoi viime vuonna Välähdyksellä Pohjoismaiden mestaruuden sekä Tähtisprintterin voitot.

"Sitähän tällä haetaan, että hevonen ottaisi enemmän tosissaan ja uskon, että Harri voi tehdä siihen pikkuisen lisää", Ville Korjus perustelee. "Ajattelen sen niin, että homma toimii parhaiten, kun kuski vaihtuu välillä. Voi olla, että jos Harri ajaisi joka kerta, vaikutus ei olisi samanlainen. En sano, etteikö hevonen ottaisi hommaa tosissaan minunkin kanssa, mutta vieras kuski voi tuoda jotain lisää. Me olemme hevosen kanssa niin hyviä tuttuja ja vähän kuin paita ja peppu."

Välähdys oli lauantaina Kouvolassa kakkonen, mutta jäi selvästi SE-lukemat painelleen Costellon varjoon. Korjus kuitenkin uskoo vahvasti siihen, että hevonen parantaa ensi lauantaille.

"Hevonen veti vain lopussa maitohapoille. Mailin se juoksi tosi hyvin, mutta puutui sitten vähän vikaan kurviin enkä lopussa enää niin yrittänytkään ajaa. Se oli kuitenkin hyvä irrottelu ja urheilun periaatteisiin kuuluu, että yleensä tuollaisen jälkeen hyvä hevonen vain parantaa. Saatiin hengitystiet ja paikat auki. Välähdys meni gps:n mukaan lähtösuoralla pätkän 08,6 ja ainahan tuollainen lyhytkin spurtti on lopusta pois. Vähempikin spurtti riittäisi", Korjus sanoo.

Välähdys sai Nordic Kingiin ykkösradan paikan, joka ei kuitenkaan ole Korjuksen mukaan se optimaalisin rata lähteä.

"Keskemmältä rataa on helpompaa kiihdyttää ja Välähdyksen kanssa on joskus vaikeaa lähestyä autoa. Siihen pitää saada hyvä paine, mutta ei liikaa painetta. Jos auto lähtee riittävän reippaasti kuten viime vuonna Härmässä lähti, sitten ei ole varmaan ongelmaa", Korjus puntaroi.

Nordic King 2018, lauantai 23.6.


1 Välähdys


2 Costello


3 Månprinsen A.M.


4 Elias Intomieli


5 Lome Brage


6 Jokivarren Kunkku


7 Junifaks


8 Köppinen


9 Polara


10 Pikkukahveli


11 Art Jarvald


12 Rapin Aatos

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Välähdys on Pohjoismaiden Mestari

Välähdyksen kuski selvillä - enää majapaikka puuttuu

Välähdys ja Harri hoitivat homman

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video