Uutiset

"Hirveästä rylläkästä" voittajakehään

Kuva: Anu Leppänen
Tuulettaako Henri Bollström tänään Nordic Kingin voittoa Tähen Toivomuksen rattaila?

OULU. Edellispäivän astutushässäkät eivät painaneet Tähen Toivomuksen paikoissa, kun se kukisti johtavan rinnalta Jokivarren Kunkun ja kirkasti kolme peräkkäistä kakkossijaa voitoksi.

Tähen Toivomus oli tehnyt vahvat suoritukset myös kakkossijoihin päättyneissä kisoissa, mutta kahdesti Costello oli parempi ja viime lauantain Erkon Pokaalissa Polara ei ollut ohitettavissa. Tänä lauantaina oli kuitenkin Tähen Toivomuksen aika kaartaa seremonioihin - jälleen vahvan juoksun päätteeksi.

Henri Bollströmin vakioajokki teki työt johtaneen Jokivarren Kunkun rinnalla, mistä viiletti huimassa 19,0-lopetuksessa ykköseksi. Bollström lisäksi tähdensi, että vasta maalisuora ajettiin tosissaan urku auki. Tähen Toivomuksen voittoaika oli 23,3 ja kakkoseksi kirinyt Siirin Älli hävisi kolme kymmenystä. Jokivarren Kunkku jäi keulasta neljänneksi, mikä oli taustajoukoille tuoreeltaan pettymys.

Tähen Toivomuksen valmentaja Pauli Raivio iloitsi kakkossijojen kirkastuttua ja oli myös muista syistä huojentunut.

"Eilen vielä astutettiin ja hirveä rylläkkä oli siinä", Raivio kertoi. "Tammoja oli lauma eikä homma alkanut heti onnistua, koska Toivomus on niin hätäinen. Linja-autotkin olivat menneet ja pakettia vietiin Mikkeliin ja Jyväskylään. Toivomuksella oli jo aiemmin astutettu, mutta onhan tämä sen ensimmäinen kausi siitoksessa ja ori on vain hätäinen. Se oli ihan hikinen koko mies, kun se siinä myräsi. Minä olisin varmaan jo luovuttanut, mutta Toivomus ei. Vähän jännitin, että tuleeko jäykistymisiä tai revähdyksiä tälle päivälle."

Tulevina viikkoina Tähen Toivomuksen fokus on tammakuvioissa, minkä johdosta Elitkampen ei ole ajankohtainen ja myös valmentajalta jää Solvallan-reissu väliin.

"Siitospuoli on nyt ykkösasia. Vieremällä saatetaan ajaa Elitloppet-viikonloppuna. Vähän se närästää, kun ainakin viisitoista vuotta putkeen on käynyt Elitloppetissa, mutta tammahommat on pakko hoitaa kun on luvattu", Raivio korosti.

Pauli Raivio ei ole ollut huippusuomenhevostensa kanssa hanakka kuninkuuskilpailun kävijä, mutta Tähen Toivomuksen kohdalla on väläytelty varovaisesti vihreää valoa Rovaniemen kunkkareille. Mitään lopullista mielipidettä Raivio ei ole kuitenkaan muodostanut.

"Pitää muistaa, että tänäänkin ori oli porukan kuopus ja tämä oli vasta 41. startti sille. En sano puoleen enkä toiseen kuninkuusraveista, mutta ainakaan se ei ole pakkomielle", Raivio lisäsi.

Menestystallin toinen suomenhevosässä Ellin Sisu jäi torstaina Lahdessa pois startista vain muutamia minuutteja ennen lähtöä. Sillekin tulee nyt siitos- ja huoltotaukoa.

"Luulin, että oli kengitysmurheita kun siirryttiin kesäkenkään, mutta Ellin Sisu pikkuisen arkoi toisen etusen polveensa. Pikkumurhe sinänsä. Astutellaan nyt ja katsellaan sitten Suur-Hollolan aikaan, mikä on tilanne. Ellin Sisua ei ole koskaan aiemmin tarvinnut hoidella mistään."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ellin Sisulla tarkoitus startata tasaiseen läpi talven – Matteus Kevättömällä sairaskertomuksessa valoa tunnelin päässä

Ojanperän kunkuilla kaikki hyvin: Jokivarren Kunkkua tutkitaan – Evartti palauttelee kahlaamalla

Videohastattelu: Antti Ojanperän tunteellinen paluu Seinäjoen Kuninkuusraveihin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video