Retu ei ole tehnyt virheliikkeitä - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Retu ei ole tehnyt virheliikkeitä

Kuva: Anu Leppänen
Parvelan Retu kurkotti 5000 euron arvoiseen voittoon Junnustartti-finaalissa.

PORI. Kolmivuotislähdön voittoon kiri Parvelan Retu, joka jatkaa Petri Laineen lahjakkaiden suomenhevosten sarjaa.

Junnustartti-finaalissa Hannu Torvisen ajama Parvelan Retu oli 1.30-vauhtisessa kirikamppailussa lopulta räväkin. Se punnersi kalkkiviivoilla ohi kärjessä rinta rinnan painelleista Landen Reinosta ja Suven Sametista, jotka nekin ansaitsevat täydet pisteet suorituksistaan.

Parvelan Retu juoksi uransa kolmannen kilpailun ja nappasi 5000 euron ykkösrahat tuloksella 33,1/2100a. Liisingin poika ei ole ottanut sen paremmin starteissa kuin koelähdöissäkään laukka-askeleita.

"Tämä on tuntunut alusta saakka hyvältä", valmentaja Petri Laine korosti. "Se ei ole paljoa virheliikkeitä tehnyt urallaan eikä ottanut laukka-askeleita oikeastaan kotonakaan. Yksivuotissyksynähän näitä pitää alkaa liikuttaa, mutta näihin kolmivuotislähtöihin ei ole sen paremmin tähtäilty. Ei näitä olisi ajettukaan, jos hevonen ei olisi ollut valmiin tuntuinen."

Parvelan Retulla ajettiin ennen syyskuun debyyttistarttia yhdet harjoitusravit, joissa se esiintyi edukseen.

"Niiden jälkeen tiesi, että vauhtia on kyllä ihan riittävästi. Se lopetti karvan alta 1.30 loppua, toki hiljaisesta vauhdista mutta kuitenkin. Tämä on siitä hyvä hevonen, että menee sen mitä pyydetään eikä paina turhaan."

Laine on liisannut Parvelan Retun emän Maiskauksen, joka osallistui kuningatarkilpailuun Teivossa vuonna 2011. Laineen tallilla asuvalla Maiskauksella on nyt viisi varsaa, joista kaksi vanhinta on ehtinyt aloittaa kilpailemisen.

"Maiskaus tuli meille silloin kesällä, kun oli varsonut ensimmäisen kerran ja on ollut siitä asti meillä hoidossa. Muita sen varsoja ei ole meillä. Seuraava varsakin on menossa Mäkelän Mikalle. Sen lisäksi meillä on Maisirista kaksi varsaa ja nyt se on kantavana Costellosta", Laine selvitti.

Laine tekee päätyönään kengityshommia, mutta kotona on 25 hevosta ja yksi työntekijä. Siitosuralle siirtyneet Sekottaja ja Rilon Taika ovat myös ylläpidossa Laineella.

Oriveteläisen Laineen ravi-innostus alkoi kymmenvuotiaana, kun hänen vaarinsa osti Hemman, joka juoksi euroissa 48 890 euroa. 1990-luvulla hän eli hevosetonta aikaa, kunnes päätti hankkia kaksi hevosta. Hankinnat olivat melkoisia löytöjä, sillä ikätoverit Maisiri ja Pörnä-Tyttö selvittivät nelivuotiaana tiensä Kriterium-finaaliin.

Maisiri on jo siitostammana, mutta Pörnä-Tyttö on jatkanut kilpailemista avoimissa tammalähdöissä. Kuningatarkilpailun suhteen sillä on kuitenkin ollut huonoa tuuria, ja tänäkin vuonna Rovaniemen kuninkuusravit jäivät väliin.

"Pörnä-Tyttö on ollut nyt pari kuukautta ihan ajamatta. Sen henki ei tahtonut kulkea kesällä lämpimien kelien aikaan. Sitten kun ei kunkkareihin päästy, homma vähän lässähti. Sitä ei viitsinyt enää syksyn lähtöihin treenata, kun on ollut muutakin kiirettä. Pikkuhiljaa otetaan sekin työn alle ja ensi kesään tietysti tähdätään", Laine suunnitteli.

Petri Laineen valmentaman lahjakkuuden nimessä etuosa tulee kotitilan mukaan. "Sen piti olla pelkkä Retu ensin, mutta aikanaan on ollut Retu-niminen ja piti ottaa tilan nimen mukaan Parvela siihen mukaan", Laine selvitti. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Einsteinistä Eetun triumfiin

Parvelan Retu selvä 65-suosikki tauoltakin

Muistatko nämä kaikki? Ravivuosi 2019 toi kansainvälisiä läpimurtoja

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video