Uutiset

Titurel palkitsee vahvaa uskoa

Kuva: Anu Leppänen
Titurel on näyttänyt seitsemänvuotiaana todellisia luokkahevosen otteita.

KOUVOLA. Seitsemänvuotias Titurel on hyödyntänyt kilpailu-uransa uuden alun täydellisesti.


Titurelin aloitusstartti Tommi Kylliäisen tallista tuotti hienon yllätysvoiton Lahden iltaraveissa. Kouvolassa vuorossa oli kyvyt esiin -divisioona ja sen voitto Lahden tavoin komean kirin päätteeksi. Titurel osoitti jälleen luokkahevosen otteita kiertämällä ykköseksi pitkän kaavan kautta.

Ruuna aloitti Kylliäisellä koelähdön kautta, ja sen edelliset kilpailut olivatkin kaudelta 2016.

"Tämä kärsi jo varsana kaikenlaisista ongelmista. Meni puikkoluuta ja hankosidettä", kasvattaja-osaomistaja Risto Majoniemi taustoitti.

"Kilpailu-ura lähti hyvin, mutta sitten se lopahti oikeastaan yhteen starttiin. Vikaa etsittiin oikein kovien eläinlääkärien kanssa ja pikkuvikaa löytyi, mutta ei syytä siihen, miksi vauhtia ei löydy kolmeaviittä paremmin."

"Todettiin, että systeemit pitää muuttaa kokonaan. Sitä kävelytettiin vuosi sitten talvella pari kuukautta, ja sen jälkeen ruvettiin pikkuhiljaa viemään hevosta eteenpäin. Vaimo on tehnyt hirveän työn sen kanssa", Risto Majoniemi kertoi ääni liikutuksesta särkyen.

Tommi Kylliäiselle Titurel siirtyi tammikuussa.

"Kysyin Tommilta, jos hän ajaisi tällä hiitin. Hän ajoi sillä Jokimaalla sellaista neljääkymmentä ja tuli radalta aika myhäilevän oloisena. Tommi kysyi, että saako hän ehdottaa että jätä hevonen hänelle kuukaudeksi. Kaksi sekuntia mietin, kunnes vastasin että hevonen jää tänne. Ja saa olla Tommilla edelleen", Risto Majoniemi linjasi.

Hevosten taustajoukkoja kutsutaan usein pitkän linjan raviurheilijoiksi, mutta pyhtääläiset Risto ja Riitta Majoniemi ovat todella sitä. Risto Majoniemen ajoluvan numero on 26. Titurel on perheen oma kasvatti toisessa polvessa, ja jo sen lähiemät Malcontent ja Good Airline olivat kelpo kilpatammoja.

"Mummo Good Airline oli Arnie's Aimista ja sieltä tulee temperamenttia koko sukuun. Tämä on tosi hieno käsitellä, mutta kaikki sukulaiset eivät välttämättä ole olleet sitä. Hienolta tuntuu, kun menestystäkin on tullut. Tähän hevoseen on uskottu tosi vahvasti."

Tommi Kylliäinen sai lämpimät halaukset Risto Majoniemeltä. Kuva: Anu LeppänenT76-kierroksen avauksessa juhli Al E.Gador Zet. Erkki-Pekka Mäkinen on saanut kalustonsa taas kovaan iskuun, ja Mäkinen ajoi ruunallaan päättäväisesti johtopaikalle toiseen kaarteeseen mentäessä. Lopussa homma oli varmasti Mäkisen ja Al E.Gador Zetin hallinnassa.

Erkki-Pekka Mäkinen sai tyylitellä Al E.Gador Zetin rattailla. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: E-P:n Alligaattori näyttää taas menemisen mallia

Rakasta, sillä tänään hevonen on hengissä

Kiitos Sämpylä! Graceful Swampin kilpaura kuvien kertomana

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video