Uutiset

Liisan Tulilintu vaihtaa valmentajaa - "Kokeillaan suomenhevostreeniä"

Kuva: Jukka Vepsäläinen
Kuopion uusi ravipäivä on 17.6. Kuvassa Sorsasalon radalla kisaavat Äänestäjä ja Liisan Tulilintu.

Tammalupaus on toipunut viime kauden päättäneestä jalkavammasta ja on valmis palaamaan kesäkelien koittaessa radoille uudesta tallista.

Viime kauden Liisan Tulilintu kilpaili Mika Forssin puolison Marjo Kivimaan valmennuksessa, mutta loukattuaan jalkansa se palasi kotitalliin Rautalammille kasvattaja-omistajansa Susanna Raevaaran hoiviin.

"Kavioluuhun tuli hiusmurtuma, ja  tamma joutui kävelykuurille", hän selvittää. "Jouluun asti se pelkästään käveli, ja sitten päästiin aloittamaan normaali treenaus."

"Nyt se sai lopullisesti terveen paperit ja vaikuttaisi olevan muutenkin kunnossa. Kerran viikkoon on ajettu pidempi 16 kilometrin lenkki, eikä tamma silläkään väsy."

"Se vaikuttaisi myös rauhoittuneen. Neljän kuukauden kävelykuuri saattoi olla siinä mielessä hyväksi, ja ikäkin varmaan rauhoittaa", Raevaara pohtii.

Derbyvoittajan tallikaveriksi

Siviilityönään Susanna Raevaara pyörittää suosittua kasvatustilaa, ja samaan aikaan kun Liisan Tulilinnun pitäisi alkaa kilpailla, tilalla alkavat varsomis- ja siemennyskiireet. Näin  tuli eteen uuden valmentajan etsiminen.

"Marjo ei voinut hevosta enää ottaa, koska hän menee muihin töihin eikä Mikan ole Ruotsin reissujen takia mahdollista osallistua valmennukseen yhtä paljon kuin ennen", Susanna Raevaara alustaa.

Uudeksi valmentajaksi valikoitui hienosti suomenhevosilla menestyvä Harri Kotilainen.

"Kokeillaan vaihteeksi suomenhevostreeniä", Susanna naurahtaa. "Meille on irvailtu, kun edelliset valmentajat Juhamatti Hoffren ja Marjo on olleet enempi lämpöisten treenareita."

Muutto Äänekoskelle tapahtuu ensi sunnuntaina. Uusi valmentaja odottaa vahvistusta talliinsa innolla.

"Harvoin näin lahjakkaita valmiita starttihevosia tarjotaan, yleensä niissä on aina työmaata", Harri Kotilainen myhäilee.

"Tutustellaan rospuuttokelien yli puolin ja toisin ja aletaan katsella startteja kun päästään kesäkenkään. Tosi mielenkiintoista nähdä, miten tamma lähtee menemään."

Yhteensä Kotilaisella on valmennuksessaan 13 hevosta, joista menestyneimpiä ovat A.T. Eka, derbyvoittaja Äänestäjä ja Lumi-Masi.

"Lisäksi löytyy useampia lahjakkaita ja hyväsukuisia 3-vuotiaita suomenhevosia", Kotilainen mainitsee.

Kuva: Anu Leppänen
Harri Kotilainen juhli syksyllä 2019 Lumi-Oosan kanssa Villinmiehen Tammakilvan ja Tammaderbyn täysosumia.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Voitokkaasti aloittanut General Manager Harri Kotilaiselle

Ensikertalaiset veivät kuningatarkisan kärkisijat – Vanhoilla tähdillä riitti jossiteltavaa

Ihmemaan tarinoita: Liisan Tulilinnun ei koskaan pitänyt kisata seppeleestä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video