Uutiset

Kriteriumvoittaja avaa kautensa - kuuden hevosen superlähtö

Viime vuoden kirkkaimmat kolmivuotistähdet Run For Royalty ja Hotshot Luca kohtaavat heti kaudenavauksessaan ensi keskiviikkona Vermossa.

Ari-Pekka Pakkanen ilmoitti jo hyvissä ajoin Hotshot Lucan aloittavan Derbyn Talvisuosikissa, mutta Mathias Furuhjelm olisi mielellään odottanut kriteriumvoittaja Run For Royaltylla kesäkelejä.

"Napakat radat ja hokit ei tälle oikein iske", hän perustelee. "Mutta jos meinaa olla toukokuussa kunnossa, niin ei taukoa voi mahdottomasti venyttää. Nytkin se lähentelee jo puolta vuotta. Talvi tekee tänä vuonna tepposet."

Run For Royaltyn viime kausi päättyi 7. lokakuuta kriteriumvoittoon, jonka jälkeen siltä poistettiin sudenhampaat.

"Ne alkoivat tunkea alhaalta esiin ja haittasivat jonkin verran kilpailuissakin, mutta ennen Kriteriumia niille ei voitu tehdä mitään. Onneksi siitä selvittiin kunnialla, kun muutettiin vähän lämmityksen jälkeen zydeemejä ja lisäksi ori sai juosta viimeisen kaarteen sisärataa."

Vaikka kausi päättyi, suuresta operaatiosta ei ollut kyse.

"Treenauksesta ei taukoa tarvinnut pitää kuin pari päivää", Mathias Furuhjelm mainitsee.

"Vain 50-prosenttinen"

Nelivuotiskauden avaukseen Mathias Furuhjelm lähtee kaksijakoisin miettein.

"Hevonen on talven aikana selkeästi ulkoisesti kehittynyt: kasvanut, vahvistunut, saanut massaa ja lihasta", hän aloittaa.

"Mutta intervallia ei ole pystytty ajamaan. Meillä kotona (Artjärvellä) lunta oli paljon vähemmän kuin Lahdessa tai Orimattilassa. Suora oli jäässä, lumipolannetta ei syntynyt. Ajettiin vain raskailla kärryillä kiemuraista metsälenkkiä."

Näin hevonen vahvistui, mutta herkkyys on vielä kateissa.

"Muutaman kerran on käyty radalla, mutta kilpailuvauhtia ei ole ajettu. Hevonen on vain 50-prosenttinen. Jos se voittaa, niin se on puhtaasti hevosen hyvyyttä", Furuhjelm näkee.

"Lähdöstähän tuli juuri niin hieno kuin saattoi arvatakin."

Vastaansa Run For Royalty saa mm. ikäluokan parhaana palkitun Hotshot Lucan ja kautensa sen takana Kymenlaaksoajon kakkossijaan päättäneen Cameron Evon. Eivätkä vailla meriittejä ole lähdön muutkaan hevoset: Kasvattajakruunun kakkonen Lexus Dream ja kolmonen Vixpress Li sekä kriteriumfinalisti An-Maria.

Hotshot Lucan ja Ari-Pekka Pakkasen kuulumisia alkuviikosta!

Linkki: Kriterium 2017 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Huippuhevosen mysteeri ratkesi syksyllä - unelmissa EM-kilpailu

"Graceful Swamp on terve, jos se on viivalla"

Kriterium-voittajalle muutoksia Derby-finaaliin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video