Uutiset

Suurten tunteiden varikkokierros – ”Ottaa niin s…nan koville”

Suur-Hollola-ajosta riitti tällä kertaa tavallistakin enemmän jälkipelattavaa.

Hachiko de Veluwen taustajoukkojen juhliessa voittajakehässä varikkoalueen onnellisimmat ilmeet löytyivät Hannu Torvisen ja Anne Luttisen kasvoilta. He olivat Ranch Kellyyn enemmän kuin tyytyväisiä.

”Kakkossija oli näistä lähtökohdista kuin voitto. Takana oli startti, jossa tyyli ei miellyttänyt meitä eikä ketään, ja sen jälkeen suunniteltua pidempi starttiväli. Nyt ravi oli parempaa kuin moneen starttiin, ja vieläpä kengät jalassa. Ja Hachiko de Veluwe on nouseva superhevonen, jolle ei ole häpeä hävitä”, Hannu Torvinen perusteli.

”Etukäteen mietin, miten lähtö lähtee menemään: yritetäänkö ajaa Atupemin takaa vai ajetaanko kuolemanpaikalle. Sitten kun näin että sille päästään, ei pelottanut yhtään ajaa eteenpäin. Ranch Kelly tykkää juosta kuolemanpaikalla.”

Tyytyväisyyttä alleviivasi myös Hannu Torvisen hieno ele lähdön jälkeen: hän ei ajanut Ranch Kellyä suoraan varikolle vaan kävi vielä tervehtimässä yleisöä mitä todennäköisimmin viimeistä kertaa Suur-Hollolassa juosseen supertamman kanssa.

Santtu Raitalastakaan ei ollut luettavissa pienimpiäkään pettymyksen merkkejä, vaikka maalin kohdalla näytti, että Atupemille saattoi jäädä jotain talteenkin.

”Vauhti oli niin älyttömän kovaa, että kyllä ohittaminen olisi ollut tekemätön paikka. Näyttää siltä että on voimia tallella on eri juttu kuin ottaa mitta kiinni”, hän muistutti.

”Pitkään näytti, ettei päästä mukaan koko kisaan. Nyt päästiin, voitettiin eilen välierä ja oltiin finaalissa kolmansia. Siihen täytyy olla tosi tyytyväinen.”

Iikka (Nurmonen) sanoi, että olisi ollut William Birdlandilla neljäs, jos olisi pysynyt sisällä. Ulkoa ei päästy ihan Lexus Dreamista ohi, mutta kyllä viides sijakin oli hyvä saavutus”, Tapio Mäki-Tulokas kiitti.

Benjamin Evolle kova tälli jalkaan

Varikon musertunein mies oli ymmärrettävästi Olli Koivunen. Hänen ajamansa Cameron Evo näytti olevan matkalla kohti voittoa, kun laukka pilasi pelin.

”Ottaa niin s…nan koville. Tätä saumaa ei enää Koivusen tallille tule, että voitettaisiin Suur-Hollola-ajo”, Olli huokasi pää polvissa istuen.

”Oltiin jo ohi, ja sitten Cameron Evo vaan kompuroi laukalle. Vauhti oli älyttömän kovaa. Niin kovaa en ole ikinä hevosella ajanut.”

Pettynyt oli luonnollisesti myös Benjamin Evoa ajanut Mika Forss. Se laukkasi kiihdytyksessä hylkäykseen saakka, mutta syy jäi arvoitukseksi.

”Ihan niin kuin selostaja sanoi, laukka tuli yhteen askeleeseen. Hevonen tuntui ihan älyttömän hyvältä ja oli mennyt eilisestä välierästartista vaan eteenpäin”, Mika Forss harmitteli.

”Enemmän kuitenkin pelottaa, ettei hevonen vaan telonut itseään. Se löi laukassa jänteen päälle ison haavan.”

Vierastallilta saatiin kuitenkin huojentavia uutisia. Eläinlääkäri oli parhaillaan ompelemassa haavaa, joka vaikutti tuoreeltaan pelkältä pintahaavalta. Jänteessä ei ollut ainakaan tuoreeltaan nähtävissä vauriota. Vamma oli samantyyppinen ja samassa paikassa kuin Atupemin Olympiaraveissa saama kolhu, jota se paranteli tähän viikonloppuun asti.

”Enemmän tiedetään, kun päästään kotiin ja tutkitaan jalka tarkemmin, mutta toistaiseksi näyttäisi, että selvittiin säikähdyksellä”, hoitaja Sandra Gustafsson kertoi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Gallupissa St Michel - sitä ennen kysyttiin Suur-Hollolaa

Kaipaako Suur-Hollola-ajo remonttia – ota kantaa gallupissa

Vanha jalkavamma reagoi Suur-Hollolassa – ”Sitä kisaa ei voi enää ajaa”

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video