Uutiset

ME-ruunan ura päättyi – ”Ansaitsee mukavat eläkepäivät”

Shadow Woodlandin upea kilpaura päättyi lauantaina Lahdessa, mistä se alkoi koelähdöllä reilut seitsemän vuotta ja 324 959 euroa sitten.

Kuten jo edellisstartissaan Suur-Hollola-ajon alkuerissä Shadow Woodland antoi lopussa pahoin periksi. Omistajat Matti ja Raija Pasanen ja valmentaja Risto Airaksinen vetivät siitä johtopäätöksensä: ruuna saa jäädä viettämään eläkepäiviä.

”Vanhat vaivat hoidettiin kuntoon, ja kaikki näytti hienolta, mutta jotain sisäisiä vaivoja ruunalla vielä on, kun treeni ei mene perille. Päällepäin hevonen on kyllä terve ja iloinen, mutta kahden viime startin jälkeen se puhalsi kauan aikaa. Ei sitä ruvettu kuitenkaan enää tutkimaan”, Risto Airaksinen kertoo.

”Näin mahtavaa hevosta on turha kiusata enempää. Se on rahansa juossut, iltaraveissa sillä ei ruveta harrastamaan. Shadow Woodland ansaitsee mukavat eläkepäivät ja pääseekin omistajilleen pihattotalliin, josta se voi ulkoilla niin paljon kuin haluaa.”

"Hymyilytti monta päivää"

Shadow Woodland aloitti lupaavasti Esa Holopaisen valmennuksessa ja siirtyi 5-vuotiaana Ruotsiin Reijo Liljendahlille, jolta käsin juoksi suurimmat saavutuksensa. Se voitti yhteensä 25 kertaa ja  sijoittui Suur-Hollola-ajossa kerran toiseksi ja kerran neljänneksi ja ravasi kolme vuotta sitten lyhyen voltin maailmanennätyksen 11,1.

Risto Airaksinen sai katsoa suurimmat saavutukset sivusta, mutta ehti hänkin saamaan tuntumaa siitä, miten hienosta hevosesta oli kyse.

”Kun talvella käytiin klinikalla sydäntesteissä ja ajettiin ensimmäistä kertaa kovaa, hymyilytti monta päivää. Sitä muisti taas, minkä takia tätä hommaa tehdään.”

”Oikean hevosen potkuissa on tavalliseen hevoseen verrattuna samanlainen ero kuin jos lähtisi Iivo Niskasen kanssa hiihtämään.”

Risto Airaksinen jatkaa kolmen hevosen valmentamista. Uusimmat tulokkaat, 3-vuotias Golf Journey ja Anything For You, ovat olleet hänellä kuukauden päivät.

"Golf Journeylla aloitus menee myöhään syksyyn, mutta Anything For You aloittaa varmaan elokuussa", Airaksinen arvioi. Wind Of Victorylla hän suunnittelee starttaavansa jo parin viikon päästä.

Raija Pasanen ihastui Shadow Woodlandiin jo pikkuvarsana ja pääsee hellimään sitä nyt kesän kotona. Kuva: Ville ToivonenKesäksi kotiin hellittäväksi

Sanomattakin on selvää, että Shadow Woodland on suuren joukon Woodland-hevosia kasvattaneiden Matti ja Raija Pasasen elämän hevonen.

"Onhan niistä muutamat muutkin pärjänneet, mutta ei siinä määrin kuin tämä. Ja tämä oli jo varsana niin mukava hevonen, ettei siihen voinut kuin ihastua", Raija Pasanen vahvistaa.

"Shadow Woodland tulee nyt kesäksi kotiin hellittäväksi ja menee sitten talveksi läheiselle ratsutallille, jolta meillä on neljä hevosta kesän."

"Nyt kun ei ole enää muita kuin tämä Shadow ja Shade Woodland, niistä ei tahtoisi millään raaskia luopua. On hienoa, että Shadow Woodland saatiin terveeksi ja sellaiseen kuntoon, että se voi viettää hyvät eläkepäivät. Se oli tärkein tavoitekin, kun hevonen Ristolle vielä vietiin."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

64-tukipilarit kilpailevat isoilla numeroilla

Tallinvaihdos kaksi voittoa alla - "Ei viitsinyt ruveta perumaan sovittuja asioita"

Ravurien hyvinvointitarkastukset on otettu hyvin vastaan, Runoneito sai Kunkkareissa puhtaat paperit: ”Kympin hevonen”

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video