Uutiset

Liigavarsa Mascate Match meni Suomen ennätyksen

Kuva: Anu Leppänen
Raviliiga HIFK:n hyväntekijä "Miljoona-Massi" on ravivuoden 2020 rahatilaston kärkinimi Suomessa.

KOUVOLA. Lauantain ravit alkoivat upealla soololla, kun Vermon ja Helsingin IFK:n raviliigavarsa Mascate Match sooloili kaksivuotiaiden tammojen täyden matkan voltin Suomen ennätyksen 17,7.

Välikarsinasta matkaan päässyt Mascate Match painui jo alkumatkasta keulaan, eikä voittajasta ollut sen jälkeen pienintäkään epäilystä. Pekka Korpi päästeli valmennettavallaan kiihtyvää tahtia, ja päätöspuolikkaan "Massi" lasketteli peräti 1.12-kyytiä.

Mascate Match juoksi nyt toisen starttinsa, eikä se ole vielä kohdannut parempaansa. Debyyttistartissaan se voitti ajalla 17,9ke, ja toisessa startissaan se siirsi Donna Hoistin nimissä olleen seitsemän vuotta vanhan Suomen ennätyksen historiaan.

"Hevonen on lahjakas ja tosi järkevä. Tosi helppo hevonen", Pekka Korpi myhäili voittajahaastattelussa. "Tuntui, että se menee tosi helposti. Tällä on hyvä vauhti, se menee helpolla lujaa."

Mascate Matchin loistaviin ominaisuuksiin kuuluu paitsi lahjakkuus, myös kiltti ja rauhallinen luonne. Raviliigavarsaa ympäröi monissa tapahtumissa iso ihmisjoukko, mutta Mascate Match ei stressaa ylimääräistä.

"Se on vapaa ja järkevä muuten, kiva kimppahevonen. Mukava, että on paljon kiinnostuneita ihmisiä, ja kiva, että sattui tällainen hevonen", Pekka Korpi iloitsi.

Mascate Match on viime vuonna alkaneen uuden Raviliigan ensimmäinen loppuunmyyty hevonen. Tamma oli Pekka Korvelta loisto-ostos vuoden takaisessa huutokaupassa, sillä hän huusi Mascate Matchin 9000 euron vasarahinnalla.

Anu Leppänen
Mascate Match houkuttelee aina runsaasti väkeä kotiradalleen Vermoon.Oona Halmeen ohjastama Odd Molly voitti ponien Kymenlaakso-Ajon ennen Varanie Weetä. Odd Mollyn omistaa Maria Taipale, jonka perheen Journey Stablella on ollut mainio raviviikonloppu: perheen hevoset juoksivat perjantai-iltana Ruotsin Örebrossa kolme voittoa. Kuva: Anu Leppänen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkka: Kouvolassa ranskalaisjuhlaa

Janne ja Pekka Korpi rakentavat Magic Madonnaa syksyä kohden – "E3-karsintoihin Eskilstunaan osallistutaan ainoastaan tamman tehdessä oikein hyvän juoksun Rommessa"

Kuislan jenkit Federal Hill ja Super Schissel lähestyvät h-hetkeä - miehellä myyntihousut jalassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video