Tarzan: "Eikö siellä Mikkelissä voi mennä aika lujaa?" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Tarzan: "Eikö siellä Mikkelissä voi mennä aika lujaa?"

Kuva: Antti Savolainen
Jorma Kontio ajoi Disco Volantea Elitloppetissa, mutta St Micheliin Stefan Melander joutui etsimään sille toisen kuskin. Kontio ajaa samaan aikaan Hankypanky Rubyrediä Axevallan Stochampionatissa. Kevin Oscarsson ajaa Discoa pyhänä.

Stefan "Tarzan" Melander on optimisti St Michel -ajon alla, vaikka Disco Volante joutui ulkoradalle.

Valmentaja itse on viikonlopun kotona ja Axevallassa, mutta hän lähettää Elitloppet-hevosensa Disco Volanten hyvillä mielin matkaan kohti Savoa.

"Lyhempi matka sinne on, kuin Napoliin", Melander miettii.

"Disco on hyvä reissaamaan, Italiastakin tuli menestystä. Elitloppetissa rataolosuhde ei sopinut ollenkaan, ja vähän sama oli Årjängissä viimeksi. Olin ainakin hevoseen tyytyväinen. Viikko starttiväliä toimii myös kertaluontoisesti hyvin. Eikös siellä Mikkelissä ole napakka rata? Se sopii Discolle nappiin. Eikö siellä voi mennä aika lujaa?"

Voiko kasiradaltakin uskoa menestykseen?

"No, eihän se automaattisesti tule, mutta kasirata on itseasiassa oriille parempi kuin ykkönen. Ja tämän hevosen pitää antaa mennä. Se menee parhaiten vapaasti ja reippaalla tempolla. Lisäksi se lähtee tuolta ulkoa suhteessa kovempaa, kuin sisältä, ja varmemmin. En ole luovuttanut vielä, vaan uskon, että ori tekee vahvan suorituksen. Lähtö vaikuttaa tasaiselta, joskin Makethemark voi olla vaikea voitettava. Luulen että se avaakin lujaa. Yritetään kovasti pärjätä, ja kuski Kevin Oscarsson on ainakin voitontahtoinen. Hän tuskin lähtee pakittelemaan Mikkeliin."

Axevallan lauantain kierroksella Melanderilta starttaa kaksi.

"Milligan's Schooliin (lauantai T75-6) pätevät samat sanat, kuin Disco Volanteen. Kaikki meni pieleen Årjängissä ja viikon väli sopinee oikein hyvin. Ori on siitä erikoinen jenkki, että 2640 metriä taitaa sopia jopa kierrosta lyhempää matkaa paremmin. Odotan tosivahvaa panosta Milliganilta. Samoin Click Baitiltä (sunnuntai T75-3), mutta Ecurie D. taitaa olla poikkeusyksilö, enkä tiedä, voiko sitä voittaa. Yritämme kyllä. Kakkonen ainakin on ulottuvillamme."

Voit katsoa Disco Volanten (numero 9) viime startin Årängs Stora Sprinterprisissä tästä.

Stefan "Tarzan" Melander. Kuva: Ville Toivonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusi gallup: Mikä hevonen voittaa St Michelin?

ME-ori Moni Viking St Micheliin

Hotshot Luca myös St. Micheliin – enää yksi paikka auki

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video