Uutiset

Venicelle uran toinen St. Leger-voitto

Kuva: Anu Leppänen
Venice on myös Mika Forssille erityinen hevonen. Forss on ajanut kaikki tamman uran 83 kilpailua. Rattailla Venicen hyvinvoinnista vastaava Jukka Hakkarainen.

PORI. St. Leger-voiton myötä Venicen voittosumma nousi 828 890 euroon, jolla on se on kaikkien aikojen kolmanneksi ansioitunein Suomessa syntynyt lämminveritamma.

Venice starttasi St. Legeriin takamatkan takarivistä, mutta vakiokuski Mika Forss ei ollut etukäteen huolissaan edes lähtöpaikasta. Hän saikin luovittua Venicen neljänteen ulos Bosses Lilyn taakse ja kirikierroksella siitä oli tarjolla hyvää vetoapua. Eteen kolmannen radan veturiksi nousi vielä tallikaveri Callela Ladyboss.

Kärjessä matkanneet Merit ja Whole Lotta Love eivät kyenneet viimeisellä takasuoralla vastaamaan takahevosten rynnistykseen. Näin Callela Ladyboss paineli kärkeen, Bosses Lily eteni rinnalle ja Venice jatkoi kolmatta ilman vetoapua.

Kaksi jälkimmäistä irtosi selvästi voittomatsiin, ja lopulta Venice vyöryi vastustamattomasti suurvoittoon. Bosses Lily oli vahva kakkonen pari kymmenystä hävinneenä, välimatkan päässä Giampaolo Poof kiri yllätyskolmoseksi. Koko kärkiviisikko muodostui takamatkojen hevosista.

45 000 euron arvoisen St. Leger-voiton myötä Venicen voittosumma kasvoi 828 890 euroon. Se on Passionate Kempin ja Louise Laukon jälkeen kaikkien aikojen kolmanneksi eniten tienannut Suomessa syntynyt lämminveritamma.

"Venla on poikkeusyksilö", Mika Forss painotti voittajahaastattelussa.

"Se ei kauheasti välitä ihmisistä ja ylimääräisestä huolenpidosta, se on ihan jääkylmä. Radalla se on ihan pyyteetön ja tekee työnsä joka kerta niin hyvin, kuin se osaa. Meillä oli yksistään takarivi ja tottakai nousin heti Bosses Lilyn perään. Täyden päivätyön joutui tekemään, sillä Antin tamma on tosi hyvässä vireessä. Tämä on pikkuisen päitä pidempi muita tammoja."

Venicellä suunniteltiin alun perin kokonaan kengittä ajamista, mutta lämmityksen jälkeen sille laitettiin taakse kengät.

"Sen verran on lisvainen tuo radan pinta, että paremmin pitää sillä balanssilla", Venicen hoitaja Jukka Hakkarainen taustoitti.

Omalaatuinen Venice on nimenomaan Hakkaraisen silmäterä, joten parivaljakko tuntee toisensa hyvin.

"Siitä näki jo viimeisessä kurvissa, että on sellainen tappajan ilme ja halu voittaa. Välillä sen tietää jo täällä tallialueellakin. Silloin kun tamma on vähän kiukkuisempi, se on yleensä mennytkin paremmin."

Heikki Korhosen omistama ja valmentama Venice voitti St. Legerin myös vuonna 2014, minkä lisäksi se oli toinen vuosina 2013 ja 2015 sekä kolmas vuonna 2016. Kahdeksanvuotiaan Venicen uran päätöskilpailu on edessä ensi viikon torstaina kotiradalla Kuopiossa.

Mika Forssin puoliso Marjo Kivimaa riensi onnittelemaan Jukka Hakkaraista. Kuva: Anu LeppänenTulokset, St. Leger:

1. Venice 16,3
2. Bosses Lily 16,5
3. Giampaolo Poof 16,5
4. Arctic Lover 17,1
5. Express Duo 16,5
6. Free Me 17,7
7. Yahuu Hoss 17,3
8. Callela Ladyboss 17,6
9. Exploding Alice 18,3
10. Cinderella Hoss 18,5
11. Estelle Halm 18,3
12. Golda Paris 18,9
13. Whole Lotta Love 19,3
14. Merit 20,2
Sahara Foxylady keskeytti, MAS Archie oli poissa

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Ohjastaminen on työni - hevonen itsessään intohimo" - Mika Forss on nyt virallisesti Ruotsin mies

Solvallassa suomalaishevosia normaalia vähemmän - Nurmoksen Seismic Wave Elitloppet-arvonnan voittajia

Staro Miami palaa keskiviikkona voimalla - Raitala ohjastaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video