Uutiset

Venicen ura päättyi kolmossijaan

Kuva: Jukka Vepsäläinen
Venicen oli tyytyminen kolmossijaan kovalla ajalla uransa päätöskilpailussa.

Kaviourat hyvästellyt Venice punnersi kolmanneksi jääden vain kaksi kymmenystä volttiennätyksestään. Lähdön jälkeen tunteet olivat odotetusti pinnassa.

Venicen jäähyväisstartissa jättiyllättäjä Minto's Starman paineli paalulta täyden matkan aikaan 14,8 tehden Venicen viimeisestä iltapuhteesta tiukan. Mika Forssin ajama Venice kyttäili loppusuoralle asti toisessa ulkona ja heitti sitten kiriin, mutta ei saanut otetta voittaja Minto's Starmanista. Väliin kiilasi vielä Willy Wingston.

Tähtitamman ura päättyi kolmossijaan tuloksella 14,2, mikä jää vain kaksi kymmenystä tamman volttiennätyksestä. Hoitaja Jukka Hakkarainen kuitenkin huomautti lähdön jälkeen, ettei viimeisessä startissa nähty aivan parasta Veniceä.

"Se oli vähän jäykän makuinen lämmityksessäkin. Pitkä reissu Poriin oli takana ja kova lähtö siellä, se varmaan näkyi tässä startissa", Hakkarainen sanoi.

Jäähyväisstartin jälkeen Venicelle oli joka tapauksessa järjestetty arvonsa mukaiset seremoniat, jossa oli paikalla hyvin yleisöä ja koko taustatiimi kasvattaja Hannu Nivolaa myöten. Tunnelmat olivat haikeat.

"Kyllähän tämä tosi herkkä hetki on. Meillä on ollut tosi hieno päivä, mutta sanoinkin, että elämä jatkuu ja hevonenhan jää meille. Jukka on tehnyt kiukkuisen tamman kanssa hienon työn, hänelle suuri kiitos ja samoin perheelle ja kannustajille", omistaja-valmentaja Heikki Korhonen sanoi haastattelussa.

Korhonen jakoi vuolaasti kiitosta myös vakio-ohjastaja Mika Forssille, jonka piti liikutukseltaan hetki hengähtää ennen kuin haastattelu irtosi.

"Tässä hevosessa kulminoituu se porukan merkitys. Kaikki ovat uskoneet omaan tekemiseensä ja ennen kaikkea tuohon hevoseen. Joku olisi saattanut Venicestä luopuakin sen luonteen takia, mutta Heikki ei", Mika Forss painotti.

Ensi keväänä Veniceä odottaa siemennys Muscle Hillillä, ja sitä ennen varsinainen treeni ajetaan hiljalleen ajas ja hevosta lähinnä liikutellaan.

"Pari kertaa viikossa varmaan ajellaan. Huomenna aamulla vaihdellaan alumiinikengät pois edestä ja siitä se eläkeura alkaa", Jukka Hakkarainen naurahti.

Venicen uran lopulliseksi saldoksi muodostui 84 kilpailua, joista 45 voittoa, 15 kakkossijaa ja 9 kolmossijaa. Voittosumma 829 490 euroa, autoennätys 10,8 ja volttiennätys 14,0.

Lähikuvajutun Venicestä löydät täältä!

Jukka Hakkarainen toi Venicen lähdön jälkeen yleisön ihasteltavaksi. Kuva: Jukka Vepsäläinen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Ohjastaminen on työni - hevonen itsessään intohimo" - Mika Forss on nyt virallisesti Ruotsin mies

Solvallassa suomalaishevosia normaalia vähemmän - Nurmoksen Seismic Wave Elitloppet-arvonnan voittajia

Staro Miami palaa keskiviikkona voimalla - Raitala ohjastaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video