Dramatiikkaa Elitloppetissa - Makethemark jossitellen kolmas - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Dramatiikkaa Elitloppetissa - Makethemark jossitellen kolmas

Jari-Pekka Rättyä
Jean Yves l’Herete Haras de Sassy -siittolan edustajana Elitloppetin voittoa kolmannen kerran. Edelliskerroilla voittaja oli Timoko.

Sekä voittaja Dijon että kakkonen Aubrion du Gers olisi hyvinkin voitu hylätä, jolloin voittaja olisi ollut Makethemark.

Yllätysvoittoon kesti keulasta kaksinkertainen Suomen kävijä Dijon, mutta askellus heikkeni lopussa peitsiä muistuttavaksi. Tuomaristo kelasi nauhoja kymmenisen minuuttia ennen kuin julisti Dijonin voittajaksi.

Viime kaudella Dijon vieraili kahdesti Suomessakin. Finlandia-ajossa se joutui tyytymään 9. radalta seitsemänteen sijaan, ja Kymi Grand Prix’ssä se hylättiin pitkästä laukasta. Nähtäväksi jää, saapuuko ori Elitloppet-voittajana tänä vuonna uudestaan Kouvolaan.

Seuraavaksi saatiin odotella kakkosta. Joseph Verbeeckin ulostulo sisäradalta Aubrion du Gersillä Next Directionia karkeasti häiriten täytti kaikki murtautumisen tunnusmerkit, mutta tapahtui kohdassa – puolikkaan jälkeen etusuoralla – jossa hylkäyksiä ani harvoin tehdään. Voittajana Aubrion du Gers olisi todennäköisesti hylätty, mutta kakkossijansa se sai lopulta pitää.

"Siinä oli puolen hevosenmitan tila, johon Verbeeck väkisin tunki. Oli pakko väistää, muuten olisi tullut kolari", Iikka Nurmonen kommentoi.

Kolmantena maaliin tuli kiritilaa voittajan takaa saamatta Petri Salmelan valmentama Makethemark.

"Olen kiitollinen, kun saan tehdä tällaisen hevosen kanssa töitä. Olen ollut jo pari vuotta sitä mieltä, että tämä on tosi hyvä hevonen", liikuttunut Petri Salmela kommentoi tuoreeltaan.

"Jos Makethemark olisi saanut kiritilaa, se olisi voittanut. Tuomarityöskentelystä jäi ainoa ikävä maku, Jos Verbeeckin ajosta ei hylätä, niin mistä sitten?" Salmela kysyi.

Propulsion taipui kuolemanpaikalta neljänneksi. Rajun spurtin kiihdytyksessä käyttänyt Next Direction ei karkeasta häirinnästä toipunut vaan joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Upea suoritus ensikertalaiselta silti!

Oma lukunsa oli Readly Express. Hevonen laukkaili startin lähestyessä. Selvästi näki, ettei kaikki ollut kunnossa. Niin taustavoimat tekivät hevosta kunnioittaen päätöksen jättää se startista pois, ja yleisö antoi sille raikuvat aplodit hevosen poistuessa radalta.

Dijon vastasi keulasta varmasti Aubrion du Gersille, vaikka ravi loppua kohti uhkaavasti heikkeni.

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video