Kavioliiga käynnistyy syyskuussa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Kavioliiga käynnistyy syyskuussa

"Syyskuussa starttaava Kavioliiga on raviurheilun uusi pääsarja, joka tarjoaa elämyksellistä ja vauhdikasta, helposti seurattavaa huippu-urheilua", kuvaillaan Suomen Hippoksen tiedotteessa. Kausi käynnistyy Oulusta 7.9.2019, ja Kavioliigan mestarit ovat selvillä noin vuoden kuluttua, keväällä 2020.

Kavioliigan kausi koostuu raviurheiluviikon pääpäivänä eli lauantaisin juostavista osakilpailuista sekä kolmesti kauden aikana juostavista Grand Prix’stä. Nimensä mukaisesti Kavioliiga on raviurheilun ykkössarja, jossa avoimen tason kylmä- ja lämminveriset ottavat mittaa toisistaan.


”Kavioliiga nostaa esille suomalaisen huippuraviurheilun tähtiä, kiinnostavia hevosia ja tietysti tärkeitä taustavoimia niiden takana. Se luo myös täysin uudenlaisia mahdollisuuksia raviurheilun valtakunnallisten yhteistyökumppanuuksien kehittämiseen”, kertoo Suomen Hippoksen tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Suvi Louhelainen.


”Kavioliigan avulla haluamme helpottaa vaikeaksikin mielletyn raviurheilun seurattavuutta ja madaltaa kynnystä lajin seuraamisen aloittamiseen. Sarja-ajattelu ja pistetaulukot ovat tuttuja elementtejä muista urheilulajeista”, Louhelainen lisää.


Kuhunkin Kavioliiga Grand Prix’iin hevoset karsitaan kuudessa osakilpailussa, joista hevoset keräävät pisteitä sijoituksensa mukaisesti. Kavioliiga Grand Prix´hin pääsee ilmoitetuista hevosista yhdeksän osakilpailuista eniten pisteitä kerännyttä hevosta ja yksi hevonen yleisöäänestyksen perusteella.


Ensimmäinen GP kilpaillaan 16. marraskuuta Vermon ja Seinäjoen Superlauantain yhteydessä. Kavioliiga Grand Prix´n voittaja palkitaan vähintään 20 000 eurolla.


Kavioliigan kausi huipentuu kolmanteen, loppukeväästä ravattavaan Grand Prix’hin. Kahdesta ensimmäisestä Kavioliiga GP´sta hevonen saa kaksinkertaiset pisteet ja kolmannesta kolminkertaiset.


Kavioliiga-mestaruuden voittaa kylmäverinen ja lämminverinen, joka on kerännyt eniten pisteitä kauden aikana.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vierasblogi: Kimppaomistaminen 2.0

Kavioliiga keskeytyy – ”Katseet on käännettävä eteenpäin”

Vierasblogi: Aikaa ja tilaa unelmille

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video