Uutiset

Viikonlopun gladiaattori Next Direction saapumassa kotiin - tarkastuksessa kaikki kunnossa

Antti Savolainen
Next Direction ja ohjastaja Iikka Nurmonen pitivät Suomen lippua korkealla Solvallassa, vaikka Elitloppetista ei kultaa saatukaan.

Viikonloppuna Solvallassa oli kovat kisat, ja kaikkein kovimmilla olivat varmasti Elitloppet-finalistit. Suomen Next Direction saapuu kotiin Teivon Klinikan kautta: kunto on edelleen terästä!

Suurin suosikki Readly Express joutui jäämään poiskin finaalista. Kantautuneiden tietojen mukaan kyse oli kavioiden kipeytymisestä. Next Directionilla ei ollut marginaalit puolellaan oikein missään vaiheessa ajoja, mutta se nappasi silti upeasti finaalipaikan ja taisteli sielläkin häirinnästä sekä kiertelystä huolimatta vahvasti maaliin saakka. Eikä ruuna ollut siis Teivon klinikan tarkastuksen perusteella moksiskaan: hevosen fyysisessä kunnossa ei löytynyt huomauttamista.

"Nyt ei ollut ihan parasta tuuria, mutta olen silti tyytyväinen sekä hevoseen että kuskiin", Next Directionin kasvattaja, valmentaja ja osaomistaja Timo Hulkkonen kertoo.

"Karsinnassa yritettiin tietenkin ladata alkuun, mutta tuli haparointi ja asetelma muuttui. Olosuhteet olivat haastavat, ja ilmeisesti tuli vain huono askel siihen johonkin kohtaan, eikä suunnitelma toteutunut. Hienosti noustiin vielä finaaliin, missä hevonen oli edelleen tosi hyvä. Siinä avattiin sitten jo lujaa, mutta ulkoradalta ei ollut sisälle asiaa, ja sitten tuli vielä se häirintä. Välillä ajettiin hiljaa, ja sitten siinä kaikki lopettivat lujaa. Toivotaan, että saadaan revanssia tulevissa juoksuissa tai vaikka ensi vuonna. Hevonen vakuuttaa ainakin tällä hetkellä. Kaikki on mahdollista."

Millä suunnitelmalla mennään jatkossa?

"Odotetaan, että hevonen saapuu kotiin (tiistaina myöhemmin iltapäivällä) ja luultavasti osallistutaan Kymi GP:hen, kun sinne on kutsuttu. Sitten taitaa olla Suur-Hollola vuorossa. Tämä kaikki, jos hevosella on jatkossakin asiat hyvin."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Face Time Bourbon etenee kohti Ameriquea - Elitloppet 2020 jää väliin

Suomen mestari SE-ajalla, Next Direction, jää tauolle

Derbyn listat saapuivat - SM tänä vuonna hurja kisa

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video