Uutiset

Lahjakas toipilas Timo Nurmokselta Veera Vekolalle

Kuva: Anu Leppänen
Veera Vekola valmentaa ja hieroo hevosia ja ajaa sekä monté- että kärrylähdöissä kilpaa.

Neljä uransa yhdeksästä startista voittanut Ridgehead Kato, 7, siirtyi viime perjantaina kuntoutukseen Veera Vekolalle Kaustiselle.

Ridgehead Kato aloitti uransa 3-vuotiskeväällä kahdella voitolla, mutta starttasi vain kolmesti ja jäi sen jälkeen yhdeksän kuukauden tauolle. 4-vuotiskautensa ruuna avasi voitolla ja huippuajalla 12,4, mutta taas kausi katkesi jo toisen startin jälkeen.

Uutta taukoa kesti peräti 2,5 vuotta, minkä jälkeen Ridgehead Kato kilpaili viime syksynä neljästi ja voitti kerran. Nyt se on jälleen sairaslomalla.

"Jalassa on noin 50-prosenttinen hankosidevamma, ihan kunnon reikä hankkarissa", Veera Vekola kuvailee.

"Pitkä projekti on edessä, aikaisintaan ensi talvena voi haaveilla starttiin tulosta. Hevonen on kuitenkin sarjoihinsa (voittosumma alle 20 000 euroa) niin lahjakas, että sen kanssa teki mieli kokeilla."

Mikäli ura jatkuu, se jatkuu Vekolan omistuksessa.

Veera Vekola, 21, on todellinen raviurheilun monitoiminainen. Valmentamisen lisäksi hän myös ohjastaa ja hieroo hevosia ja työskentelee hevosenhoitajana Lauri Mattilalla sekä asuntolanvalvojana Kaustisen raviopistolla. Ridgehead Katon lisäksi hänellä on valmennuksessaan 3-vuotias Listas Beauty (Jaded) sekä muutaman kuukauden käynnillä oleva suomenhevonen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ojanperän kaikki hevoset jäivät pois - "Haluan pelata varman päälle"

Metabolinen oireyhtymä on hevosella ihmisen aikaansaama – ehkäisyssä auttaa vain ruokinnan ja liikunnan tasapaino

Päivän ravit: Kovat panokset Mikkelin Kavioliigassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video