Uutiset

Näyttävä soolo toi paikan Killerin Eliittiin

Kuva: Miika Lähdeniemi
Mika Forssin ajama Attack Diablo paineli kuin hurmoksessa ylivoimavoittoon Killerin Eliitti -katsastuksessa.

JYVÄSKYLÄ. Montélähdöistä piristynyt Attack Diablo karkasi kovilta vastustajiltaan, täräytti lukemat 11,2 ja varmisti paikan kesäkuussa ajettavaan Killerin Eliittiin.

Killerin sunnuntairaveissa ajettiin Eliitti-katsastus, jossa Mika Forssin ajama Attack Diablo esitteli vauhtivarojaan. Se joutui paahtamaan avauspuolikkaan Camiel Kievitshofin ahdistellessa peräti 07,5-vauhtia, mutta se ei painanut jaloissa lopussakaan. Attack Diablo karkasi muilta horisonttiin ja pysäytti kellot aikaan 11,2/1640a, joka on kova noteeraus Killerin radalla.

Kakkoseksi tullut Victory Bonsai hävisi sekunnin ja kolmanneksi kiersi Finlandia-ajon viime vuoden voittaja D.D.'s Hitman, joka teki debyyttinsä Pirjo Vauhkosen valmennuksesta. Molemmat tekivät kelpo suoritukset, vaikka jäivätkin huiman keulavoittajan varjoon.

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Attack Diablo haki välillä kolmessa startissa vauhtia montélähdöistä, joista poimi kaksi voittoa. Killerin vauhti-iloittelun perusteella hevonen sai montésta juuri sitä kipinää kilpailemiseen, jota taustajoukot hakivatkin.

"Montesta haettiin piristystä näihin kärrylähtöihin ja nyt ainakin kerran auttoi", Mäki-Tulokas iloitsi. "Molempia varmaan ajetaan tässä kesän mittaan, miten nyt ohjelmaan sopii. Montén Suomen mestaruuden lisäksi toinen kisa on Jokimaan montétähti. Mukavaa, kun on vaihtoehtoja mitä ajaa. Attack Diablo on enemmän maileri kuin täyden matkan hevonen, se on selvä asia. Tänään se tuli korvat kiinni maaliin ja laput ylhäällä."

Sunnuntain voitto varmisti Attack Diablolle paikan Killerin Eliitistä, joka menee aikataulullisesti hankalasti Jokimaan montékilpailun karsintojen kanssa. Eliitti nimittäin ajetaan lauantaina 9. kesäkuuta ja Jokimaan montétähden karsinnat heti seuraavana päivänä.

"En tosin muista, ajettiinko viime vuonna karsintoja ollenkaan vai oliko se suoraan finaalina. Lähtöradathan menee voittosumman mukaan eli Attack Diablo saa isoimman numeron, koska enemmän tienanneita ei taida olla. Katsotaan nyt sitten, pitääkö käydä ajamassa karsinnat ikään kuin hiittinä järjen kanssa. Finaaliinhan se saa joka tapauksessa ison lähtönumeron", Mäki-Tulokas huomautti.

Mäki-Tulokkaan toinen ehdokas Killerin Eliittiin on T.Rex, joka laukkasi lauantaina Kuopiossa johtavan rinnalta viimeisessä kurvissa. Valmentaja kritisoi Kuopion rataolosuhteita.

"Killerillä rata oli vähän pehmeä, mutta se oli huippurata eiliseen Kuopioon verrattuna. Kaikilla on omat mielipiteensä, mutta jos Kuopio Stakes -finaalissa neljä viisi hevosta laukkaa, ei se ole normaalia. Kauhea kopina kuului. Vesiauto kiersi rataa ja sihtilana, mutta ei minkään näköistä kampalanaa, jolla pikkuisen olisi avattu pintaa. Hevosen heikkouttahan se on, jos ei pysty kovalla juoksemaan. En tiennyt sitä etukäteen, että Kuopiossa oli takasuoralla kiviä radassa."

"Minä ainakin ajan mieluummin pikkuisen pehmeällä radalla kuin sellaisella, joka oikein kopisee. Sen pari vuotta mitä olin Ruotsissa, ei siellä radat kopisseet koskaan tuolla lailla. Siellä näki, millainen se hyvä kilparata pitäisi olla."

Killerin Eliitti ajetaan kutsukilpailuna lauantaina 9. kesäkuuta. Voittaja saa tänä vuonna 25 000 euroa.

Esa Himasen omistama Attack Diablo otti välillä kaksi voittoa montéssa ja palasi Killerillä voittajakehään myös kärrylähdöissä. Kuva: Miika Lähdeniemi

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Montén Suomen mestari Sunbeam vaihtoi tallia - ”Paluun lajin pariin sai aikaan tietenkin rakkaus hevosiin”

Mika Forss korvaa Ulf Ohlssonin Åbyssä mm. Milliondollarrhymellä - Calgary Games topissa

President Lindy Kuislalta Ari Aatsingin treeniin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video