Kouvolan ravirata kommentoi, LähiTapiola ei - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Kouvolan ravirata kommentoi, LähiTapiola ei

Ville Toivonen
Arto Hytönen järjestää tänä vuonna erilaista Kymi Grand Prix'tä kuin koskaan ennen.

TotoTV:n kuvien perusteella syntyi ilmeisesti virheellinen käsitys siitä, miten ambulanssi saapui Kouvolan kolaripaikalle.

Kuva kilpailupaikalta näkyi TotoTV:n Magic Monday -studion taustalla ilman ääntä, ja äänimaailma jäi arvailujen varaan. Hevosurheilu kirjoitti tuoreeltaan ambulanssin kurvanneen radalle "pillit päällä", samoin Ravinetti tällä viikolla.

"Hälytysajoneuvossa ei ollut pillit päällä. Vilkut olivat päällä, ja niiden kuuluukin olla, jotta auto huomataan radalla. Muutoin siihen voi törmätä irrallaan oleva hevonen tai joku muu", Kouvolan raviradan toimitusjohtaja Arto Hytönen oikaisee.

Muutenkaan hän ei vahvista käsitystä siitä, että ambulanssin rooli olisi ollut tapahtumasarjassa ratkaiseva.

"Videolta näkyy, kuinka irrallaan oleva hevonen juoksee lyhintä mahdollista reittiä eli turvakaistaa jo maalipaalun kohdalla. Hälytysajoneuvoa se ei erityisesti väistä", Hytönen näkee.

Irrallaan juoksevan hevosen törmäys varustekorjauksessa olevaan Large Pointiin on nähtävissä videokirjastosta tästä linkistä. Tapahtuma on lähetyksessä noin 2 tunnin ja 32 minuutin kohdalla.

Ravinetti tarjosi myös LähiTapiolalle mahdollisuutta kommentoida Kouvolan tapausta ja pakollista kilpailuvakuutusta yleensä.

"Keskustelimme aiheesta ja tällä kertaa emme lähde tätä kommentoimaan. Jatkamme keskustelua Suomen Hippoksen kanssa ja pyrimme yhdessä selkeyttämään viestintää lajin harrastajien suuntaan tulevaisuudessa", LähiTapiolan Hippoksen yhteyshenkilö Antti Ahonen vastasi.

4.2.2019 tapahtuneessa kolarissa starttiin valmistautuneiden Large Pointin ja Chiarin kärryt kolahtivat yhteen, ja Chiari pääsi irralleen. Tätä seuranneessa tapahtumasarjassa kummankin kärryt ja Large Pointin valjaat rikkoontuivat korjauskelvottomiksi, ja Chiari loukkasi jalkaansa niin, että se jouduttiin lopettamaan.

Lue myös: Kouvolan kolarista shokkipäätös

Pakollinen kilpailuvakuutus ei korvannut Large Pointin kärryille ja varusteille koituneita vahinkoja, koska sitä ohjastanut Ari Moilanen katsottiin syylliseksi kolariin. Chiarista ja sen kärryistä korvauspäätöstä ei ole vielä tullut.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Björn Goop sinetöi hienon Kymi GP:n kahdella hevosella

Kouvolassa esiteltiin automaattista radankastelujärjestelmää

Velvet Gio ja Evil Enok M.E. ehdolla Kymi GP:hen – myös nämä suomalaiset kiinnostavat

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video