"Sydän sykkii varsan opetukselle" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

"Sydän sykkii varsan opetukselle"

Kuva: Antti Savolainen
Varsojen kanssa työskentely on mieleistä Erkki Lapille. Aisoissa on 2-vuotias ori Boulder Vulcanus (Pilgrims Taj - Boulder Snappy - Defi d'Aunou).

Erkki Lappi on valmentanut ravureita itsenäisenä yrittäjänä Kaustisella reilut viisi vuotta. Jo aiemmin hänellä oli pitkä kokemus alalla työskentelystä muiden palkkalistoilla ja harrastuksena syntymäkodissa.

Tallin hevoset ovat pääsääntöisesti varsoja, mukaan mahtuu myös pari nuorta kilpahevosta. Lappi onkin monen silmissä leimautunut varsojen ajolle opettajaksi ja nuorten hevosten valmentajaksi. Se ei miestä haittaa, päinvastoin.

”Sydän sykkii varsan opetukselle, niiden kehitystä on mukava seurata. Minulle olisi oikeastaan ihannetilanne, jos voisin keskittyä pelkästään varsojen opettamiseen ja ensimmäisen vuoden valmentamiseen. Ihan mieluusti tekisin sitä vaikka alihankintana muille treenareille ja tietysti yksittäisten varsojen tuojillekin. Minua ei haittaa, jos varsa lähtee ensimmäisen vuoden jälkeen jonnekin muualle treeniin.”

Lue Erkki Lapin teesit varsan opetukseen Maaseudun Tulevaisuuden sivulta tästä linkistä. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kansanmusiikki soi Kaustisella ensi viikolla verkossa – luvassa on esimerkiksi eteläpohjalaista rytkettä

Rauman miehillä täysi maanantai Keski-Pohjanmaalla Halsualla: päivävuorossa kivet pois pellolta ja äestys – "Ilta- ja yövuorossa kylvän ohran"

Salmela: "Makethemarkin askelmerkit nappiin Mikkeliä ajatellen"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video